Нацрада відмовилась скасовувати попередження «Столиці»

Нацрада відмовилась скасовувати попередження «Столиці»

28 Квітня 2022
2796
28 Квітня 2022
14:36

Нацрада відмовилась скасовувати попередження «Столиці»

2796
Оскільки компанія має дві нескасовані санкції: штраф і попередження.
Нацрада відмовилась скасовувати попередження «Столиці»
Нацрада відмовилась скасовувати попередження «Столиці»

Національна рада з питань телебачення та радіомовлення вирішила не скасовувати попередження ТОВ «ТРК Столиця» з Києва. Таке рішення регулятор ухвалив на засіданні 28 квітня.

Компанія 8 квітня звернулась із заявою про скасування попередження. Однак Нацрада відмовила компанії, оскільки вона вже має дві нескасовані санкції: попередження та стягнення штрафу.

«Ліцензіат, який на момент подачі заяви має дві або більше нескасованих санкцій, визначається як системний порушник. Тому ми не можемо задовольнити цю заяву», – сказав член Нацради Максим Онопрієнко.

Нагадаємо, ТОВ «ТРК Столиця» отримала санкції 10 грудня 2020 року. В ефірі компанія не транслювала дитячих передач та аудіовізуальних творів, розрахованих на дитячу аудиторію, хоч за ліцензією їх мало бути не менше ніж 10 хв/добу.

Також перевірка встановила недотримання Закону України «Про телебачення і радіомовлення» в частині необхідного обсягу пісень державною мовою. Згідно із  законодавчими нормами, їх повинно бути не менше як 35 відсотків від загального обсягу пісень на добу, а також 35 відсотків від обсягу пісень у кожному проміжку часу між 07:00 та 14:00 і між 15:00 та 22:00.

Таким чином, регулятор у грудні 2020 року вжив до «Столиці» дві санкції: «оголошення попередження» – за невиконання умов ліцензії і «стягнення штрафу» у розмірі 54 480,00 грн – за порушення мовних квот.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2796
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Укроп
700 дн. тому
в частині необхідного обсягу пісень державною мовою - тоб то важлива не художня цінність твору, а мова, якою він написаний. А навскидку - скільки пісень їз сучасної українсткої естради ви згадуєте навіть через кілька днів після їх виконання? А через рік?
Наталя
700 дн. тому
Це не Нацрада, а якийсь вибірковий жандарм. Бачить лише тих, на кого покажуть... Бридко від їхніх заяв... Відсутня системна робота. А Герасим'юк сама ж журналіст - мала б розумітися на цих питаннях. Мені за них соромно.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду