Пресбал у Берліні цьогоріч буде присвячений Україні

Пресбал у Берліні цьогоріч буде присвячений Україні

27 Квітня 2022
1042
27 Квітня 2022
11:41

Пресбал у Берліні цьогоріч буде присвячений Україні

1042
Вечір відкриє журналістка «1+1», заступниця голови Асоціації іноземної преси Наталія Фібріг.
Пресбал у Берліні цьогоріч буде присвячений Україні
Пресбал у Берліні цьогоріч буде присвячений Україні

У Берліні 29 квітня відбудеться 69-й бал для преси, акредитованої у Німеччині (Bundespresseball), цьогоріч він буде присвячений Україні. Про це повідомляє «Укрінформ».

Вечір відкриє журналістка «1+1», заступниця голови Асоціації іноземної преси (співорганізатора балу) Наталія Фібріг. Очікується, що бал відвідає міністерка закордонних справ Анналена Бербок, міністерка оборони Крістін Ламбрехт, міністерка внутрішніх справ Ненсі Фазер, а також депутати Бундестагу, інші політики та відомі особистості. 

Федеральний президент Франк-Вальтер Штайнмаєр заявив, що не братиме участі в заході, хоча традиційно він відкривав бал для преси. Пресслужба політика повідомила, що він «дуже вітає велику солідарність німецького суспільства з Україною і радий скористатися можливістю взяти участь у зборі коштів з нагоди балу».

Зазначається, що організатори балу хотіли скасувати його через війну України з Росією, але потім вирішили таки провести, оголосивши «Балом солідарності для України». Під час заходу збиратимуть кошти через організацію «Репортери без кордонів» для підтримки журналістів в Україні.

Нагадаємо, раніше німецька Weimer Media Group вирішила вручити «Премію ЗМІ за свободу» президенту України Володимиру Зеленському, колишній кандидатці в президенти Білорусі Світлані Тихановській та колишній редакторці російського пропагандистського «Первого канала» Марині Овсянніковій.

На початку березня Овсяннікова під час нібито прямого ефіру програми «Время» зайшла у студію з плакатом «Ні війні». Відео фрагменту трансляції було опубліковано на YouTube. Пізніше росіянка звільнилась з пропагандистського каналу і працевлаштувалась до німецького видання Die Welt. Українські активісти протестували під будівлею Die Welt з вимогою звільнити російську пропагандистку, однак у виданні відмовились це зробити.

Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки повідомляв, що Овсяннікову наразі активно використовують в інформаційно-психологічних операціях Росії. Зокрема, вона отримала визнання та кредит довіри на Заході, використовуючи це реноме для просування на західну аудиторію наративу про «необхідність» зняття з Росії санкцій.

Національна рада України з питань телебачення та радіомовлення закликала німецьку Weimer Media Group не вручати російській пропагандистці Марині Овсянніковій «Премію ЗМІ за свободу». Згодом її викреслили з лауреатів.

Ілюстрація: facebook.com/bundespresseball

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1042
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду