Нацрада домовилась з ЮНЕСКО про збільшення допомоги українським медіа

Нацрада домовилась з ЮНЕСКО про збільшення допомоги українським медіа

28 Квітня 2022
1066
28 Квітня 2022
13:27

Нацрада домовилась з ЮНЕСКО про збільшення допомоги українським медіа

1066
Організація готова надати допомогу українським мовникам, які зазнали втрат внаслідок нападу Росії і військових дій в Україні.
Нацрада домовилась з ЮНЕСКО про збільшення допомоги українським медіа
Нацрада домовилась з ЮНЕСКО про збільшення допомоги українським медіа

Національна рада з питань телебачення та радіомовлення обговорила можливість збільшення допомоги українському інформаційному простору з боку ЮНЕСКО. Про це під час засідання регулятора повідомила його голова Ольга Герасим’юк.

Напередодні 27 квітня вона мала онлайн-зустріч із заступником генерального директора ЮНЕСКО Тауфіком Желассі.

«Вони дуже серйозно підтримують незалежність журналістів, свободу слова, безпеку журналістів та підтримку медійників під час війни. Регулятор починає роботу щодо напрацювання меморандуму про співпрацю та про допомогу українським мовникам, які зазнали втрат внаслідок нападу Росії і військових дій в Україні», — сказала вона. ЮНЕСКО надасть конкретну допомогу для відновлення й розширення мовлення в різних регіонах України, зокрема, необхідне обладнання для здійснення мовлення і створення контенту.

За результатами обговорення ЮНЕСКО і Нацрада домовились про розширення наявних та реалізацію нових проєктів і програм в Україні для підтримки незалежної журналістики і безпеки медійників в умовах російської агресії.

Також ЮНЕСКО розгляне можливість передачі Україні контент-програм країн-учасниць організації щодо історичної культурної спадщини, освітніх проєктів  світового рівня, а також публіцистичних програм, спрямованих на розвиток і забезпечення свободи слова.

Нагадаємо, у квітні Нацрада запустила проєкт Мedia Heart of Ukraine. Проєкт розповідає історії про інформаційний спротив України і про те, як українські медійники та провайдери постраждали від російської агресії.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1066
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду