Дмитро Фірташ програв суд щодо екстрадиції до США

Дмитро Фірташ програв суд щодо екстрадиції до США

28 Березня 2022
1455
28 Березня 2022
10:22

Дмитро Фірташ програв суд щодо екстрадиції до США

1455
У випадку екстрадиції до США на Фірташа очікує кримінальне провадження за підозрою у корупції.
Дмитро Фірташ програв суд щодо екстрадиції до США
Дмитро Фірташ програв суд щодо екстрадиції до США

Український мільярдер Дмитро Фірташ зазнав чергової поразки в австрійських судах і перебуває за крок до екстрадиції до CША, повідомляє DW.

Земельний суд Відня у кримінальних справах відмовив Фірташу у повторному розгляді справи щодо припустимості екстрадиції до США, де на українця чекає розгляд провадження про корупцію. Рішення було ухвалене ще 16 березня. До 30 березня у Фірташа є час подати апеляцію на рішення у першій інстанції.

Невдовзі після початку масштабної російської агресії австрійські адвокати Дмитра Фірташа заявили, що український бізнесмен проситиме у суду дозволу поїхати до України – попри підписку про невиїзд – аби «боронити свою Батьківщину». Утім, як зазначили у пресслужбі Земельного суду Відня, Фірташ з таким клопотанням офіційно так і не звернувся.

Фірташ є одним з найбагатших бізнесменів України, зокрема, він контролює майже всі українські облгази. Зараз Фірташ перебуває у Відні під домашнім арештом через справу ФБР проти нього. Зокрема, його звинувачують у відмиванні грошей і участі в корупційних схемах. Через міжнародну групу компаній Group DF олігарх контролює медіагрупу «Inter Media Group» (до складу якої входить, зокрема, телеканал «Інтер»). 

18 червня 2021 року РНБО запровадила персональні санкції проти Дмитра Фірташа, а також проти бізнесмена Павла Фукса.

Секретар Радбезу Олексій Данілов заявив, що «повний пакет санкцій» проти Фірташа запроваджений через його участь у титановому бізнесі та через постачання сировини на військові підприємства Росії. Данілов додав, що відповідний факт був встановлений українською розвідкою.

Додамо, що Фірташ був, серед іншого, прямим власником підприємства «Кримський титан», що розташоване в окупованому Криму. Сам Фірташ «категорично заперечує звинувачення», про які йшлося у рішенні РНБО щодо запровадження проти нього санкцій.

Скріншот відео: Схеми/Радіо Свобода

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1455
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду