Данілов анонсував оприлюднення кількості коштів на заблокованих рахунках Фірташа

Данілов анонсував оприлюднення кількості коштів на заблокованих рахунках Фірташа

12 Липня 2021
1572

Данілов анонсував оприлюднення кількості коштів на заблокованих рахунках Фірташа

1572
Він розповів, що хоча життя Фірташа за кордоном не дуже змінилось, в нього немає можливості користуватися своїми ресурсами.
Данілов анонсував оприлюднення кількості коштів на заблокованих рахунках Фірташа
Данілов анонсував оприлюднення кількості коштів на заблокованих рахунках Фірташа

Рада національної безпеки і оборони (РНБО) та Національний банк України найближчим часом оприлюднять інформацію про заблоковані у рамках санкцій рахунки бізнесмена Дмитра Фірташа та кошти на них.

Про це розповів секретар РНБО Олексій Данілов, пише Інтерфакс-Україна.

«Що стосується безпосередньо пана Фірташа, то я гадаю, що життя його у Відні не змінилося. Він там як жив у великому маєтку, так, напевно, і живе. Інша справа, що ті майнові права, ті рахунки і той бізнес, який у нього був, на сьогодні є заблокованим. Заблокована саме можливість користуватися ним, продавати, передавати третім особам, і ті рахунки, які є на його ім'я в Україні, також заблоковані», – сказав Данілов журналістам у понеділок у Києві.

При цьому він повідомив про домовленості з главою Національного банку України, «що ми найближчим часом вийдемо з інформацією, скільки рахунків за кожним рішенням РНБО заблоковано, яка там кількість коштів». 

Відповідаючи на уточнювальне запитання, чи стосується це телеканалу "Інтер", секретар РНБО пояснив, що неможливо зупинити галузі, афілійовані з Фірташем, йдеться про неможливість розпоряджатися активами, про неможливість отримання дивідендів.

«Те, що стосується телеканалу "Інтер" – це окрема ситуація. Ми розбиратимемося, скільки у нього там акцій, чи є вони взагалі, тому що може так статися, що нібито він володіє, а коли дивишся оригінали документів, може виявитися, що там Фірташа немає і може там якась інша компанія, наприклад, з Кіпру або з якоїсь іншої офшорної зони», – сказав Данілов.

Нагадаємо, що 18 червня 2021 року РНБО запровадила персональні санкції проти Дмитра Фірташа, а також бізнесмена Павла Фукса.

Секретар Радбезу Данілов заявив, що «повний пакет санкцій» проти Фірташа запроваджений через його участь у титановому бізнесі та через постачання сировини на військові підприємства Росії. Данілов додав, що відповідний факт був встановлений українською розвідкою.

Додамо, що Фірташ був, серед іншого, прямим власником підприємства «Кримський титан», що розташоване в окупованому Криму. Сам Фірташ «категорично заперечує звинувачення», про які йшлося у рішенні РНБО щодо запровадження проти нього санкцій.

Фірташ є одним з найбагатших бізнесменів України, зокрема, він контролює майже всі українські облгази. Зараз Фірташ у Відні під домашній арештом через справу ФБР проти нього. Зокрема, його звинувачують у відмиванні грошей і участі в корупційних схемах. Через міжнародну групу компаній Group DF олігарх контролює медіагрупу «Inter Media Group» (до складу якої входить, зокрема, телеканал «Інтер»). 

У свою чергу, санкції проти Фукса запроваджені через «незаконне отримання ліцензій на видобуток корисних копалин в Україні».  Коментуючи рішення РНБО Фукс назвав санкції «особистою помстою секретаря Радбезу Олексія Данілова».

В Україні з лютого 2021 року рішенням РНБО заблоковані канали, які знаходяться у сфері впливу одного з лідерів «ОПЗЖ», Віктора Медведчука: «112 Україна», NewsOne та ZiK.

Підставою для запровадження санкцій проти телеканалів та їх формального власника Тараса Козака стало розслідування спецслужб України, яким встановили, що схеми з поставками вугілля з окупованих районів Донецької та Луганської областей сприяють фінансуванню тероризму

У лютому 2021 року командою співробітників холдингу Тараса Козака був створений новий канал – «Перший незалежний». Однак, з незрозумілих причин «Перший незалежний» припинив мовлення на супутнику після години етеру.  

Фото: rudenko.kiev.ua

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1572
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Ігор
989 дн. тому
Вони чудово навчились отримувати гроші через "мирові угоди". Так старий Рінат перерахував старому Фірташу 600 мільйонів євро за подібною угодою. Та і Австрія і її корумповані екс-міністри та посадовці чудово заробляють на старому "патріотичному" Фірташі, який фінансує наших Киву та Тягнибока з нацкорпусом.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду