Політтехнолога Погребинського обшукали, але не затримували – Офіс генпрокурора

Політтехнолога Погребинського обшукали, але не затримували – Офіс генпрокурора

27 Березня 2022
1875
27 Березня 2022
19:05

Політтехнолога Погребинського обшукали, але не затримували – Офіс генпрокурора

1875
Раніше ЗМІ повідомляли, що у Погребинського провели обшуки вдома та в офісі.
Політтехнолога Погребинського обшукали, але не затримували – Офіс генпрокурора
Політтехнолога Погребинського обшукали, але не затримували – Офіс генпрокурора

Правоохоронці провели обшуки у близького до нардепа «ОПЗЖ» Віктора Медведчука політтехнолога Михайла Погребинського, але не затримували його, як повідомляли окремі ЗМІ. Про це «Українській правді» повідомила генпрокурорка Ірина Венедіктова.

«У нього провели слідчі дії. В тому числі обшуки. Але не затримували», – зазначила Венедіктова. 

Зараз слідчі аналізують всі вилучені матеріали та записи.

За даними джерел «УП», 26 березня у Погребинського провели обшуки вдома та в офісі. Пізніше в мережі, здебільшого з посиланням на радника очільника МВС Антона Геращенка, було поширено інформацію, що СБУ затримала Погребинського за підозрою в держзраді.

СБУ наразі не коментувала інформацію про обшуки у політтехнолога.

Погребинський є засновником та керівником ГО «Київський центр політичних досліджень та конфліктології»

За даними правоохоронців, ця громадська організація на постійній основі вивчала настрої українців, які в подальшому передавались до Росії для планування політики щодо України. 

Раніше «Рух Чесно» запустив реєстр держзрадників і просить ЗМІ і громадян України долучатися до інформаційної кампанії, яка повинна мати не лише інформаційний, а й превентивний характер.

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) також створило для СБУ базу даних осіб, які можуть бути зрадниками України. 

15 березня президент Володимир Зеленський підписав закон про кримінальну відповідальність за співпрацю з Росією. 

РНБО після початку повномасштабної агресії РФ вирішила призупинити роботу низки партій, які мають зв’язки з Росією. Серед партій, яких стосується це рішення РНБО, — «ОПЗЖ», так звана «Партія Шарія» та інші.

Детальніше про покарання колаборантів читайте у матеріалі «Детектора медіа» «Закон про колабораціонізм: чи покарають фігурантів Дошки ганьби?».

Також «Детектор медіа» збирає докази зради та колабораціонізму публічних людей — політиків, політичних коментаторів, громадських діячів, медійників — на Дошці ганьби. Ви можете допомогти нам, якщо знаєте когось, кого ми пропустили.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1875
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду