НАЗК створило реєстр ймовірних зрадників України

НАЗК створило реєстр ймовірних зрадників України

19 Березня 2022
7122
19 Березня 2022
21:34

НАЗК створило реєстр ймовірних зрадників України

7122
База даних постійно поповнюється, опрацьована інформація передається до СБУ.
НАЗК створило реєстр ймовірних зрадників України
НАЗК створило реєстр ймовірних зрадників України

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) створило для СБУ базу даних осіб, які можуть бути зрадниками України. Зараз у цю базу даних занесли вже 245 людей.

До переліку потрапили:

  • посадовці усіх рівнів, які явно чи приховано сприяють ворогу, а також поділяють його ідеологію;
  • особи, які співпрацюють із ворогом, розповсюджують ворожу пропаганду, підривають обороноздатність та державний суверенітет України.

Українців просять повідомляти про людей, які співпрацюють з російськими окупантами, на пошту stopzrada@nazk.gov.ua.

Агентство вже отримало понад 60 повідомлень про ймовірних зрадників. База даних постійно поповнюється, опрацьована інформація оперативно передається до СБУ. 

«Якщо ви знаєте про посадовців, які підтримують ідеї "руського міра", "остаточного вирішення українського питання", пропагують капітуляцію українського народу, пропонують вам доєднатися до співпраці з ворогом або будь-яким іншим чином шкодять українській армії та народу, повідомте про це на пошту stopzrada@nazk.gov.ua», – закликає агентство.

16 березня «Рух Чесно» запустив реєстр держзрадників і просить ЗМІ і громадян України долучатися до інформаційної кампанії, яка повинна мати не лише інформаційний, а й превентивний характер.

15 березня президент Володимир Зеленський підписав закон про кримінальну відповідальність за співпрацю з Росією. 

Детальніше про покарання колаборантів читайте у матеріалі «Детектора медіа» «Закон про колабораціонізм: чи покарають фігурантів Дошки ганьби?».

Також «Детектор медіа» збирає докази зради та колабораціонізму публічних людей — політиків, політичних коментаторів, громадських діячів, медійників — на Дошці ганьби. Ви можете допомогти нам, якщо знаєте когось, кого ми пропустили.

Колаж: НАЗК

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7122
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду