Львівський суд арештував блогера Гліба Ляшенка

Львівський суд арештував блогера Гліба Ляшенка

31 Березня 2022
4356
31 Березня 2022
12:29

Львівський суд арештував блогера Гліба Ляшенка

4356
Блогера підозрюють у державній зраді через його проросійські дописи та публічні висловлювання.
Львівський суд арештував блогера Гліба Ляшенка
Львівський суд арештував блогера Гліба Ляшенка

У четвер, 31 березня, Галицький районний суд Львова арештував блогера та політкоментатора Гліба Ляшенка, якого підозрюють у державній зраді.

Як повідомляє Zaxid.net, за рішенням суду Ляшенка арештували з правом внесення застави у розмірі 4 млн грн.

Підозрюваний неодноразово поширював у соцмережі антиукраїнську пропаганду та схвалював агресію Росії проти України. 30 березня йому оголосили підозру у державній зраді (ч. 1 ст. 111 ККУ), яка передбачає покарання від 10 до 15 років тюрми.

«Проведені лінгвістичні експертизи встановили, що своїми висловлюваннями і закликами псевдоексперт умисно посягав на суверенітет нашої держави. Окрім цього, він займався дискредитацією державної політики та умисно нівелював події на сході України. Зафіксовано, що таку інформаційну пропаганду вдало використовували російські медіа для виправдання злочинних дій Російської Федерації щодо України»,повідомили в СБУ.

Гліб Ляшенко є фігурантом Дошки ганьби «Детектора медіа».

Блогер піарив партію «ОПЗЖ» та її керманичів, був частим гостем на каналах Віктора Медведчука до їх закриття в Україні, був помічений на російських пропагандистських каналах. Публікував дописи, в яких виправдовував російську агресію проти України.

«Детектор медіа» збирає докази зради та колабораціонізму публічних людей — політиків, політичних коментаторів, громадських діячів, медійників — на Дошці ганьби. Ви можете допомогти нам, якщо знаєте когось, кого ми пропустили.

У березні 2022 року президент Володимир Зеленський підписав закони про кримінальну відповідальність колаборантів.

Фото: Єлизавета Парубцова/Zaxid.net

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4356
Читайте також
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
влад
749 дн. тому
тобто якщо людина не підтримае владу і війну 15 років. це називаеться фашизм та узурпація влади. повернемось до основнихфункцій держави які чітко прописані ст3 Конституціі. далі сбу це служба яка захищае права і свободи Украінців а не лишае іх цих прав. не грайся лержаво з людиною бо людина була перш.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду