detector.media
27.03.2022 19:05
Політтехнолога Погребинського обшукали, але не затримували – Офіс генпрокурора
Політтехнолога Погребинського обшукали, але не затримували – Офіс генпрокурора
Раніше ЗМІ повідомляли, що у Погребинського провели обшуки вдома та в офісі.

Правоохоронці провели обшуки у близького до нардепа «ОПЗЖ» Віктора Медведчука політтехнолога Михайла Погребинського, але не затримували його, як повідомляли окремі ЗМІ. Про це «Українській правді» повідомила генпрокурорка Ірина Венедіктова.

«У нього провели слідчі дії. В тому числі обшуки. Але не затримували», – зазначила Венедіктова. 

Зараз слідчі аналізують всі вилучені матеріали та записи.

За даними джерел «УП», 26 березня у Погребинського провели обшуки вдома та в офісі. Пізніше в мережі, здебільшого з посиланням на радника очільника МВС Антона Геращенка, було поширено інформацію, що СБУ затримала Погребинського за підозрою в держзраді.

СБУ наразі не коментувала інформацію про обшуки у політтехнолога.

Погребинський є засновником та керівником ГО «Київський центр політичних досліджень та конфліктології»

За даними правоохоронців, ця громадська організація на постійній основі вивчала настрої українців, які в подальшому передавались до Росії для планування політики щодо України. 

Раніше «Рух Чесно» запустив реєстр держзрадників і просить ЗМІ і громадян України долучатися до інформаційної кампанії, яка повинна мати не лише інформаційний, а й превентивний характер.

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) також створило для СБУ базу даних осіб, які можуть бути зрадниками України. 

15 березня президент Володимир Зеленський підписав закон про кримінальну відповідальність за співпрацю з Росією. 

РНБО після початку повномасштабної агресії РФ вирішила призупинити роботу низки партій, які мають зв’язки з Росією. Серед партій, яких стосується це рішення РНБО, — «ОПЗЖ», так звана «Партія Шарія» та інші.

Детальніше про покарання колаборантів читайте у матеріалі «Детектора медіа» «Закон про колабораціонізм: чи покарають фігурантів Дошки ганьби?».

Також «Детектор медіа» збирає докази зради та колабораціонізму публічних людей — політиків, політичних коментаторів, громадських діячів, медійників — на Дошці ганьби. Ви можете допомогти нам, якщо знаєте когось, кого ми пропустили.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY