Погребинському оголосили підозру в державній зраді

Погребинському оголосили підозру в державній зраді

10 Червня 2022
2112
10 Червня 2022
11:08

Погребинському оголосили підозру в державній зраді

2112
СБУ: Підозрюваний був пов'язаний зі співробітниками спецслужб країни-агресора, які діяли в Україні під прикриттям дипломатичних посад.
Погребинському оголосили підозру в державній зраді
Погребинському оголосили підозру в державній зраді

Політтехнологу Михайлу Погребинському заочно оголосили підозру в державній зраді. Погребинський був політтехнологом заарештованого нардепа Віктора Медведчука.

Правоохоронці не називають імені підозрюваного, проте обставини вказують на Погребинського, який виїхав з України у квітні 2022 року.

Офіс генпрокурора повідомив, що підозрюваний упродовж кількох років надавав РФ допомогу в проведенні підривної діяльності проти України.

«Діючи в якості "експерта", він неодноразово брав участь в ефірах телевізійних передач, ток-шоу та інтерв’ю, поширюючи напрацьовані російські меседжі, спрямовані на дестабілізацію суспільно-політичної ситуації в нашій державі, деморалізацію української армії, формування негативного іміджу України на міжнародній арені. Таким чином підозрюваний проводив пропагандистську діяльність, направлену на просування вигідних РФ ідеологічних установок, чим сприяв країні-агресору у проведенні підривної діяльності проти України», –повідомляє Офіс генпрокурора.

Упродовж 2021 року політтехнолог взяв участь у десятках пропагандистських програм на російському телебаченні, записи яких опубліковані у вільному доступі в інтернеті.

«Згідно з висновком комплексної судової психолого-лінгвістичної експертизи, його висловлювання в інтерв’ю та телеефірах є свідомими та такими, що спрямовані на надання РФ допомоги у проведенні підривної діяльності проти України, завдають шкоди безпеці України в інформаційній сфері та є формою підривної діяльності проти неї».

СБУ повідомляє, що в результаті обшуків були вилучені речі та документи, що підтверджують зв’язки підозрюваного з РФ. Серед них – аналітичні матеріали щодо проведення «денацифікації та демілітаризації України». Наразі тривають заходи щодо підтвердження можливого використання цих та інших матеріалів під час планування повномасштабного вторгнення РФ в Україну.

СБУ встановила, що фігурант був пов'язаний зі співробітниками спецслужб країни-агресора, які діяли в Україні під прикриттям дипломатичних посад.

26 березня у Погребинського провели обшуки вдома та в офісі. 6 квітня «Дзеркало тижня» повідомило, що Погребинський виїхав з України до Німеччини.

Погребинський є засновником та керівником ГО «Київський центр політичних досліджень та конфліктології». За даними правоохоронців, ця громадська організація системно вивчала настрої українців і передавала напрацьовану інформацію Росії, щоб допомогти Кремлю планувати політику щодо України. 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2112
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду