Зеленський – НАТО: Більше ніколи не говоріть, що ЗСУ не відповідають стандартам Альянсу

Зеленський – НАТО: Більше ніколи не говоріть, що ЗСУ не відповідають стандартам Альянсу

24 Березня 2022
1368
24 Березня 2022
13:39

Зеленський – НАТО: Більше ніколи не говоріть, що ЗСУ не відповідають стандартам Альянсу

1368
Володимир Зеленський: Українська армія протистоїть Росії уже місяць у нерівних умовах.
Зеленський – НАТО: Більше ніколи не говоріть, що ЗСУ не відповідають стандартам Альянсу
Зеленський – НАТО: Більше ніколи не говоріть, що ЗСУ не відповідають стандартам Альянсу

Президент Володимир Зеленський під час виступу на саміті НАТО заявив, що Україні потрібна військова допомога без обмежень, і закликав Альянс «більше ніколи не говорити про невідповідність ЗСУ натівським стандартам».

«Єдине, що я від вас вимагаю після такого місяця війни. Це прохання заради наших військових. Більше, прошу, ніколи, ніколи не говоріть нам, що наша армія не відповідає стандартам НАТО. Ми показали, на що здатні наші стандарти, і як багато ми можемо дати загальній безпеці в Європі та світі», – закликав Зеленський.

Президент додав, що тепер НАТО належить показати, що це дійсно найпотужніше оборонне об’єднання світу.

«Українська армія протистоїть уже місяць у нерівних умовах. І я вже місяць повторюю вам про одне. Щоб рятувати людей і наші міста, Україні потрібна військова допомога без обмежень. Як без обмежень Росія застосовує проти нас весь свій арсенал… Україна зверталась по літаки... Але нам поки що не дали жодного... Ми звертались по танки, щоб ми могли деблокувати наші міста... Ми не маємо поки що чіткої відповіді. Це найстрашніше під час війни – не мати чіткої відповіді».

Зеленський закликав НАТО допомогти Україні, надавши «один відсоток від усіх ваших літаків, один відсоток усіх ваших танків».

Також президент заявив, що Росія хоче піти далі – проти східних членів НАТО, держав Балтії та Польщі.

«Чи є у вас впевненість у тому, що п'ята стаття здатна спрацювати? Для нас уже не спрацював Будапештський меморандум...Так, ми не в Альянсі. І я не висуваю цих претензій. Але українці ніколи не думали, що Альянс і держави Альянсу – це по-різному».

24 лютого 2022 року Росія розпочала масштабний наступ проти України, ЗСУ та тероборона відбивають атаки російської армії. Росіяни обстрілюють ракетами та РСЗВ об'єкти цивільної інфраструктури українських міст та вбивають цивільне населення.

Україна звернулася до суду в Гаазі з проханням розслідувати скоєні Росію злочини війни. Головний прокурор Міжнародного кримінального суду Карім Хан вже розпочав роботу в Україні.

Головні новини про російське вторгнення — за тегом.

«Детектор медіа» у режимі реального часу збирає та документує хроніки кремлівської дезінформації навколо військового наступу на Україну.

Фото: пресслужба президента України

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1368
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду