Сюжет російських пропагандистів допоміг ЗСУ знищити російський десантний корабель «Орск»

Сюжет російських пропагандистів допоміг ЗСУ знищити російський десантний корабель «Орск»

24 Березня 2022
8195
24 Березня 2022
14:18

Сюжет російських пропагандистів допоміг ЗСУ знищити російський десантний корабель «Орск»

8195
Російський пропагандист своїм детальним репортажем допоміг ЗСУ знищити ворожий десантний корабель.
Сюжет російських пропагандистів допоміг ЗСУ знищити російський десантний корабель «Орск»
Сюжет російських пропагандистів допоміг ЗСУ знищити російський десантний корабель «Орск»

Голова ДПСУ Сергій Дейнеко повідомив, що російські пропагандисти з телеканалу «Звезда» де-факто допомогли ЗСУ знищити російський десантний корабель «Орск» в порту Бердянська.

Оновлення Генштабу ЗСУ: У районі порта Бердянська було знищено великий десантний корабель «Саратов», а не «Орск». Великі десантні кораблі «Цезарь Куников» та «Новочеркаськ» отримали пошкодження. Триває уточнення інших втрат противника.

За словами Дейнеко, у спеціальній номінації «Кацапський пропагандон року – гордість України» переміг Валентін Гвоздєв з телеканалу «Звезда».

«За це він отримує прикордонну відзнаку в конкурсі "Смарагдова ліра", метою якого є утвердження ідеї розбудови незалежної України та пропагування територіальної цілісності нашої Батьківщини. Ми навіть ввели додаткову спеціальну номінацію "Кацапський пропагандон року – гордість України". А перемагає він з детальним телевізійним сюжетом про великий десантний корабель "Орск" Чорноморського флоту в порту Бердянська. Звісно були й інші лауреати, але за повноту розкритої теми конкурсна комісія була одноголосна...Бажаємо пропагандону й інших не менш цікавих сюжетів для швидкої перемоги України над рашистами», – написав Дейнеко у фейсбуці.

24 березня ЗСУ в тимчасово захопленому Росією порту Бердянська знищили великий десантний корабель «Орск» Чорноморського флоту окупантів. Також було пошкоджено ще два кораблі ворога, знищено резервуар на 3000 тонн палива. Пожежа перекинулась на склад боєприпасів росіян.

Чому під час війни вкрай важливо дотримуватись правил обережності з розповсюдженням інформації, читайте в роз'ясненні Генштабу ЗСУ. 

Раніше Міноборони закликало українців не публікувати фото та відео переміщення української техніки, а також облич військовослужбовців ЗСУ.

Також Міноборони звертає увагу, що під час війни фатально небезпечно повідомляти про знаходження або відсутність озброєння та військової техніки ЗСУ з прив’язкою до населених пунктів.

Крім того, ЗСУ просять медіаспільноту максимально обмежити публікацію персональних даних українських військовослужбовців, зокрема, офіцерів, виключити фото- та відеофіксацію, поширення у медіа точної територіальної прив’язки бомбосховищ.

21 березня в Україні заборонили вести зйомки як військової техніки, так і об'єктів інфраструктури. Заборонено фіксувати на відео:

  • дороги загального користування;
  • об'єкти загального призначення;
  • об'єкти інфраструктури, блокпости, укріплення;
  • розташування, зосередження чи переміщення військових частин (підрозділів) сил оборони. 

Скріншот відео

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8195
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду