Зеленський – Путіну: Ультиматуми – це погана річ, доведеться домовлятись

Зеленський – Путіну: Ультиматуми – це погана річ, доведеться домовлятись

22 Березня 2022
1248
22 Березня 2022
09:29

Зеленський – Путіну: Ультиматуми – це погана річ, доведеться домовлятись

1248
Володимир Зеленський: «Правильне слово — домовлятись. Домовлятись, тому що доведеться. Але домовлятись, а не виконувати ультиматум».
Зеленський – Путіну: Ультиматуми – це погана річ, доведеться домовлятись
Зеленський – Путіну: Ультиматуми – це погана річ, доведеться домовлятись

Президент України Володимир Зеленський в інтерв’ю європейським суспільним мовниками заявив, що Росії не варто чекати на виконання Україною ультиматумів.

За словами президента, Україна не зможе виконати ультиматуми Росії фізично.

«Тобто треба нас всіх знищити, і тоді ультиматум буде автоматично виконаний. Наприклад: "Віддайте нам Харків", "Віддайте нам Маріуполь, "Віддайте нам Київ". Ні харків'яни, ні маріупольці, ні кияни, ні президент – ми не зможемо це зробити. І ми навіть це бачимо в окупованих містах: Мелітополь, Бердянськ. Люди не віддають їм. Вони піднімають прапор, люди знімають: вони вбили людину, так люди сховались, вночі прийшли – зняли прапор. Ми можемо виконати ультиматум, тільки коли нас не буде», – заявив президент.

Зеленський додав, що ультиматуми ведуть до геноциду і до знищення українського народу, тому потрібен діалог.

«Ми за мир, я це ще раз повторюю. Навіть яким би складним він не був, він кращий за війну. І навіть незважаючи на те, що ми ненавидимо ці війська, які знищують нас і вбивають наших людей, нам все одно, якщо ми хочемо мир, треба сісти і говорити. Правильне слово — домовлятись. Домовлятись, тому що доведеться. Але домовлятись, а не виконувати ультиматум. Це важливий момент. У діалозі можна знайти компроміс. Тому спочатку припиняється вогонь, виводяться війська, президенти зустрілись, домовились, що війська виводяться, що є ті чи ті гарантії безпеки. Тут можна знайти компромісні речі».

Президент додав, що Захід повинен визначитись, чи бере він Україну в НАТО, чи ні, адже існують альтернативні способи отримати гарантії безпеки.

«Завтра сказати, що вони Україну беруть в НАТО. Або сказати: ми зараз не беремо. Що є правда, і вони самі розуміють, що вони не хочуть воювати з Росією, тому вони нас і не беруть. Відповідь же дуже проста. Ми всі вже розуміємо. Нас не беруть, тому що бояться Росію. Ось і все… І нам треба заспокоїтись, сказати, що окей, інші гарантії безпеки. Є країни НАТО, які хочуть бути гарантами безпеки, які, на жаль, не можуть нам запропонувати стовідсоткове членство в Альянсі, але готові робити все те, що повинен був би робити Альянс, якби ми були його членами. І я вважаю, що це нормальний компроміс».

За словами президента, компроміси на переговорах між Україною та Росією врешті буде вирішувати всеукраїнський референдум: йдеться про гарантії безпеки і тимчасово окуповані території.

24 лютого 2022 року Росія розпочала масштабний наступ проти України, ЗСУ та тероборона відбивають атаки російської армії. Росіяни обстрілюють ракетами та РСЗВ об'єкти цивільної інфраструктури українських міст та вбивають цивільне населення.

Україна звернулася до суду в Гаазі з проханням розслідувати скоєні Росію злочини війни. Головний прокурор Міжнародного кримінального суду Карім Хан вже розпочав роботу в Україні.

Головні новини про російське вторгнення — за тегом.

«Детектор медіа» у режимі реального часу збирає та документує хроніки кремлівської дезінформації навколо військового наступу на Україну.

Фото: пресслужба президента України

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1248
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду