В Україну прибув прокурор Міжнародного кримінального суду

В Україну прибув прокурор Міжнародного кримінального суду

16 Березня 2022
1855
16 Березня 2022
13:50

В Україну прибув прокурор Міжнародного кримінального суду

1855
Прокурор Карім Хан вже почав збір доказів воєнних злочинів Росії.
В Україну прибув прокурор Міжнародного кримінального суду
В Україну прибув прокурор Міжнародного кримінального суду

Президент України Володимир Зеленський заявив, що головний прокурор Міжнародного кримінального суду вже розпочав роботу в Україні.

«Провів розмову з прокурором Міжнародного кримінального суду в Гаазі Карімом Ханом. Він уже в Україні. Вже почав працювати», – заявив Зеленський.

3 березня Карім Хан оголовив про початок процедури збору доказів воєнних злочинів, скоєних Росією в Україні. 

До МКС із відповідним закликом звернулися такі країни: Албанія, Австралія, Австрія, Бельгія, Болгарія, Канада, Колумбія, Коста-Ріка, Хорватія, Кіпр, Чехія, Данія, Естонія, Фінляндія, Франція, Грузія, Німеччина, Греція, Угорщина, Ісландія, Ірландія, Італія, Латвія, Ліхтенштейн, Литва, Люксембург, Мальта, Нова Зеландія, Норвегія, Нідерланди, Польща, Португалія, Румунія, Словаччина, Словенія, Іспанія, Швеція, Швейцарія та Велика Британія.

Хан заявив, що бачить вагомі підстави вважати, що на території України нині скоюються воєнні злочини.

24 лютого Росія розпочала масштабний наступ проти України, ЗСУ та тероборона  відбивають наступ російської армії. Росіяни обстрілюють ракетами та РСЗВ об'єкти цивільної інфраструктури українських міст та вбивають цивільне населення. 

Головні новини про російське вторгнення – за тегом.

«Детектор медіа» у режимі реального часу збирає та документує хроніки кремлівської дезінформації навколо військового наступу на Україну.

Фото: Getty Images

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1855
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду