Росія готова відмовитися від більшості вимог до України – FT

Росія готова відмовитися від більшості вимог до України – FT

29 Березня 2022
2086
29 Березня 2022
11:49

Росія готова відмовитися від більшості вимог до України – FT

2086
FT: Українські та західні дипломати не довіряють Росії та припускають, що за готовністю до поступок ховається бажання виграти час і перегрупувати сили (на фото – знищена російська бронетехніка).
Росія готова відмовитися від більшості вимог до України – FT
Росія готова відмовитися від більшості вимог до України – FT

Росія готова відмовитись від більшості вимог до України, з якими вона почала війну, пише газета Financial Times з посиланням на чотирьох людей, поінформованих про перебіг російсько-українських перемовин. Відповідний матеріал видання цитує ВВС News Україна.

За даними FT, Росія продовжує наполягати на відмові України від планів вступу до НАТО, нерозміщенні військових баз третіх країн на українській території та на гарантіях, що Україна не намагатиметься створити ядерну зброю (Україна неодноразово спростовувала цей російський фейк - ДМ.)

За словами джерел FT, РФ готова погодитися на вступ України до ЄС та на багатосторонні гарантії безпеки Україні з боку довгого переліку потужних у військовому відношенні держав, зокрема, США та Великої Британії.

У проєкті угоди немає «демілітаризації», «денацифікації», гарантій статусу російської мови, пише видання.

При цьому член української делегації Давид Арахамія розповів газеті, що гарантії безпеки України, які на думку авторів угоди, мають ратифікувати Росія, Китай, США, Велика Британія, Канада, Франція, Німеччина, Італія, Польща, Туреччина та Ізраїль, «близькі до 5-ї статті» Північноатлантичного договору, за якою всі члени НАТО зобов'язуються захищати будь-яку з союзниць, яка стала жертвою агресії третьої країни.

Питання про статус Криму та Донбасу нібито пропонується вирішувати шляхом прямих перемовин між президентом Володимиром Зеленським та російським диктатором Путіним.

Як пише FT,  українські та західні дипломати не довіряють Росії та припускають, що за готовністю до поступок ховається бажання виграти час і перегрупувати та поповнити сили для нового наступу.  

У вівторок, 29 березня, у Стамбулі стартували перемовини російської та української делегацій. 

Раніше Росія неодноразово оголошувала свої вимоги до України, щоб припинити війну. Зокрема, Росія вимагала від України визнання Криму як «російського», визнання «незалежності» окупованих територій Донецької та Луганської областей, а також вимагала від України погодження на позаблоковий статус.

Читайте також:

24 лютого 2022 року Росія розпочала масштабний наступ проти України, ЗСУ та тероборона відбивають атаки російської армії. Росіяни обстрілюють ракетами та РСЗВ об'єкти цивільної інфраструктури українських міст та вбивають цивільне населення.

Україна звернулася до суду в Гаазі з проханням розслідувати скоєні Росію злочини війни. Головний прокурор Міжнародного кримінального суду Карім Хан вже розпочав роботу в Україні.

Головні новини про російське вторгнення — за тегом.

«Детектор медіа» у режимі реального часу збирає та документує хроніки кремлівської дезінформації навколо військового наступу на Україну.

Фото: Генеральний штаб ЗСУ/Facebook

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2086
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду