Кремль змінив стратегію війни та перейшов до «плану Б» — The Wall Street Journal

Кремль змінив стратегію війни та перейшов до «плану Б» — The Wall Street Journal

21 Березня 2022
3576
21 Березня 2022
09:45

Кремль змінив стратегію війни та перейшов до «плану Б» — The Wall Street Journal

3576
На думку посадовців США, для українців зміна російської стратегії означає тижні, а можливо й місяці ракетних та артилерійських атак.
Кремль змінив стратегію війни та перейшов до «плану Б» — The Wall Street Journal
Кремль змінив стратегію війни та перейшов до «плану Б» — The Wall Street Journal

Після того, як російським силам не вдалося забезпечити швидку перемогу над Україною, Кремль переходить до нової стратегії для забезпечення ключових територіальних цілей та одночасно шукає важелі впливу, щоб змусити український уряд прийняти нейтралітет між Росією та Заходом. Про це пише The Wall Street Journal із посиланням на викопосадовців США.

Зокрема, за словами чиновника, понад три тижні виснажливих боїв спонукали Путіна скоригувати свою тактику.

За новими оцінками, які нібито поділяють високопосадовці в адміністрації Байдена, Росія намагатиметься змусити Київ прийняти претензії на південні та східні території України. Кремль прагне забезпечити «сухопутний міст» між заходом РФ та Кримським півостровом, а також розширити контроль над Донбасом.

Путін також продовжить обстрілювати українські міста, розраховуючи, що це змусить президента України Володимира Зеленського погодитися на нейтральний статус та інші вимоги Росії.

У США очікують, що якщо вимоги Росії щодо території та нейтралітету будуть відхилені, Кремль спробує утримати всі позиції, які зайняли його військові, і боротися далі.

«Виходячи з наших військових оцінок, схоже, що він повертається до тактики облоги», — сказав американський чиновник.

За словами посадовців, для українців зміна кремлівської стратегії означає тижні, а, можливо, й місяці російських ракетних та артилерійських атак.

Наголошується, що інтерпретація стратегії Путіна не є офіційною оцінкою розвідувального співтовариства, а є точкою зору деяких американських чиновників, які мають доступ до секретної інформації і які не стверджують, що стратегія спрацює.

Наразі російські війська стикаються з величезними проблемами, включаючи логістику, яка не працює, скорочення запасів високоточних боєприпасів і втрати, що зростають.

Раніше сайт Bellingcat опублікував інтерактивну мапу про воєнні злочини росіян в Україні.

Фото: фейсбук-сторінка Міноборони України

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3576
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду