Ексчемпіона світу з боксу Ломаченка внесли в Реєстр держзрадників

Ексчемпіона світу з боксу Ломаченка внесли в Реєстр держзрадників

3 Січня 2023
3191

Ексчемпіона світу з боксу Ломаченка внесли в Реєстр держзрадників

3191
«Рух Чесно» вніс боксера до реєстру через допис в інстаграмі з відео проповіді митрополита та архієрея УПЦ МП Лонгіна.
Ексчемпіона світу з боксу Ломаченка внесли в Реєстр держзрадників
Ексчемпіона світу з боксу Ломаченка внесли в Реєстр держзрадників

Колишній чемпіон світу з боксу Василь Ломаченко потрапив до Реєстру держзрадників, який веде громадська організація «Рух Чесно». Про це повідомили в русі.

Підставою для внесення боксера до реєстру стала його публікація в інстаграмі з відео проповіді митрополита та архієрея УПЦ МП Лонгіна. У ній Лонгін говорить про те, що «українська держава розпочала війну проти Бога, проти церкви Господньої та проти українського народу». Це є одним з основних наративів російської пропаганди щодо обшуків СБУ у приміщеннях московського патріархату. 

Василь Ломаченко у своєму дописі із цим відео закликає підписників «показати, наскільки вони вірні Батькові нашому небесному і Матері нашої церкви, чи справжні ми православні, і чи віримо ми взагалі по справжньому в Бога, і наскільки ми віддані Йому».

Після хвилі критики у коментарях Ломаченко зробив чергову публікацію з тим самим священником.  

Раніше у грудні Ломаченко також публікував фото митрополита Запорізького і Мелітопольського УПЦ МП Луки, проти якого ввела санкції РНБО. 

16 березня «Рух Чесно» запустив Реєстр держзрадників. Також Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) створило для СБУ базу даних осіб, які можуть бути зрадниками України. 

Пізніше НАЗК повідомило, що працюватиме спільно з громадською організацією «Рух Чесно» над Реєстром ДержZрадників з інформацією про посадовців-колаборантів.

Фото: Василь Ломаченко / інстаграм

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3191
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду