Блогера Гліба Ляшенка судитимуть за підозрою у пропаганді війни

Блогера Гліба Ляшенка судитимуть за підозрою у пропаганді війни

2 Травня 2022
3000
2 Травня 2022
17:26

Блогера Гліба Ляшенка судитимуть за підозрою у пропаганді війни

3000
У березні Ляшенку вже оголосили підозру у державній зраді.
Блогера Гліба Ляшенка судитимуть за підозрою у пропаганді війни
Блогера Гліба Ляшенка судитимуть за підозрою у пропаганді війни

СБУ оголосила підозру у пропаганді війни блогеру та «політичному експерту» Глібу Ляшенку.

Наразі Ляшенко перебуває за ґратами, 30 березня йому оголосили підозру у державній зраді, яка передбачає покарання від 10 до 15 років тюрми.

«Публічні заклики до агресивної війни та розв'язування воєнного конфлікту – ще один злочин, в якому слідчі спецслужби Львівщини підозрюють блогера Ляшенка. Наприкінці березня зловмиснику повідомили про підозру у державній зраді, а сьогодні ще одна підозра – за ст.436 (пропаганда війни) Кримінального кодексу України», – повідомляє Управління СБУ у Львівській області. 

СБУ заявляє, що зібрала великий масив інформації щодо протиправної діяльності «журналіста».

«Адже використовуючи ЗМІ, зрадник підтримував злочинні дії країни-агресора, а згодом таку інформаційну пропаганду вдало використовували російські медіа для виправдання злочинних дій РФ щодо України» повідомляє спецслужба.

СБУ додала, що досудове розслідування за обома статтями звершено, матеріали справи скеровано до суду для винесення вироку та визначення міри покарання. 

Гліб Ляшенко є фігурантом Дошки ганьби «Детектора медіа».

Блогер піарив партію «ОПЗЖ» та її керманичів, був частим гостем на каналах Віктора Медведчука до їхнього закриття в Україні, був помічений на російських пропагандистських каналах. Публікував дописи, в яких виправдовував російську агресію проти України.

У березні 2022 року президент Володимир Зеленський підписав закони про кримінальну відповідальність колаборантів.

Скріншот відео

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3000
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду