Велика Британія запровадила санкції проти Іллі Киви

Велика Британія запровадила санкції проти Іллі Киви

21 Квітня 2022
1074
21 Квітня 2022
14:57

Велика Британія запровадила санкції проти Іллі Киви

1074
Кива підтримав вторгнення Росії в Україну та сприяв підриву суверенітету і незалежності України.
Велика Британія запровадила санкції проти Іллі Киви
Велика Британія запровадила санкції проти Іллі Киви

Велика Британія запровадила санкції проти колишнього нардепа Верховної Ради Іллі Киви через підтримку російської агресії проти України.

В повідомленні уряду Великої Британії зазначається, що Кива підтримав вторгнення Росії в Україну та сприяв підриву суверенітету, територіальної цілісності і незалежності України.

Санкції передбачають заморозку активів Киви та заборону в'їзду до Сполученого Королівства.

Також Велика Британія запровадила санкції проти чотирьох російських командувачів, яких вважають відповідальними за воєнні злочини. Зокрема, проти підполковника армії РФ Азатбека Омурбекова, який отримав прізвисько «бучанський різник» за звірства на Київщині.

Також санкції запроваджені проти дружини олігарха Германа Хана Анжеліки, гендиректора російської залізниці Олега Бєлозьорова, першого заступника директора ФСБ РФ Сергія Корольова. Також санкції запроваджені проти низки підприємств оборонного комплексу РФ. 

На початку масштабної агресії Росії Кива втік до країни-агресора, там він відвідує етери російський пропагандистів і повторює фейки про «один народ».

Офіс генпрокурора оголосив Киві підозру у державній зраді. 10 березня Личаківський райсуд Львова обрав Киві запобіжний захід у виді тримання під вартою.

15 березня Верховна Рада позбавила Киву мандату народного депутата. Він був обраний нардепом дев'ятого скликання від проросійської партії «ОПЗЖ». 

ДБР за рішенням суду проведе заочне розслідування щодо антиукраїнських заяв  Киви в етері російських пропагандистів.

Загалом, Кива підозрюється у публічних закликах до насильницької зміни влади, посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України, державній зраді та пропаганді війни (ч.3 ст. 109, ч.3 ст. 110, ч.1 ст. 111, ст. 436, ч.2 ст. 436-1 КК України). Підозрюваний перебуває у міжнародному розшуку.

Скріншот відео: Bihus.Info/YouTube

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1074
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду