Слідчі ДБР повідомили про ще одну підозру Іллі Киві

Слідчі ДБР повідомили про ще одну підозру Іллі Киві

29 Березня 2022
1464
29 Березня 2022
19:34

Слідчі ДБР повідомили про ще одну підозру Іллі Киві

1464
Екс-депутат продовжує вести пропаганду війни та закликає до насильницької зміни влади в Україні.
Слідчі ДБР повідомили про ще одну підозру Іллі Киві
Слідчі ДБР повідомили про ще одну підозру Іллі Киві

Слідчі Державного бюро розслідувань повідомили про ще одну підозру колишньому народному депутату України Іллі Киві, повідомляється на сайті ДБР. 

За процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора, підозру повідомлено у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених статтями 109 (Дії, вчинені з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади) та 436 (Пропаганда війни) Кримінального кодексу України.

За матеріалами слідства, Кива на території Росії «взяв участь в одному пропагандистських шоу на російському телебаченні». Як повідомляється, ексдепутат публічно закликав вище керівництво РФ до насильницької зміни конституційного ладу і захоплення державної влади в Україні.

«Він пропонував фізично усунути Президента України та інших високопосадовців держави, а також публічно закликав до ведення агресивної війни на території нашої країни»зазначається на сайті ДБР.

Нагадаємо, Ілля Кива виїхав до Іспанії ще до 24 лютого, пізніше стало відомо, що він перебуває в Росії й відвідує етери місцевих пропагандистських мовників. Зокрема, як повідомили журналісти «Схеми», Кива став ньюзмейкером російського «Первого канала».

28 лютого в ефірі він нарікав: «Ніхто з нас у цій студії не міг уявити, що почнеться війна». 24 лютого Кива назвав «найстрашнішим днем в історії одного народу – українців і росіян» та заявив, що повномасштабне вторгнення РФ сталося завдяки «роботі Заходу».

15 березня Верховна Рада України позбавила Киву мандату народного депутата.

Офіс Генерального прокурора оголосив Іллі Киві підозру у державній зраді й порушенні територіальної цілісності. За день до вторгнення Росії на територію України Кива записав відеопривітання з Днем радянської армії та озвучив потребу у визволенні України.

10 березня 2022 року слідчий суддя Личаківського районного суду Львова задовольнив клопотання слідчого в особливо важливих справах Головного слідчого Управління Державного бюро розслідувань та обрав Киві запобіжний захід у виді тримання під вартою. 12 березня 2022 року слідчі ДБР зібрали необхідні документи для оголошення Іллі Киви в міжнародний розшук.

Скриншот відео: «Радіо Свобода»/YouTube

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1464
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду