Данілов: Україна не має намірів щодо силового звільнення окупованих територій (ВІДЕО)

Данілов: Україна не має намірів щодо силового звільнення окупованих територій (ВІДЕО)

18 Лютого 2022
3519
18 Лютого 2022
21:04

Данілов: Україна не має намірів щодо силового звільнення окупованих територій (ВІДЕО)

3519
А Ірина Верещук запропонувала мешканцям ОРДЛО переїхати до регіонів України, вільних від російських окупантів.
Данілов: Україна не має намірів щодо силового звільнення окупованих територій (ВІДЕО)
Данілов: Україна не має намірів щодо силового звільнення окупованих територій (ВІДЕО)

Україна не ухвалюватиме рішення про звільнення окупованих територій військовим шляхом. Про це під час брифінгу повідомив секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов.

Терміновий брифінг щодо ситуації в районі ООС відбувся сьогодні, 18 лютого.

«Сьогодні дві людини зробили заяви щодо евакуації громадян із території Донецької та Луганської областей, нібито наші військові збираються нападати на Донецьк та Луганськ для того, щоб звільнити наші території. Я можу вам заявити, що все це абсолютно не відповідає дійсності. Ніяких наказів на звільнення силовим шляхом наших територій немає. Ми свідомі того, що в разі, якщо буде ухвалено рішення звільняти ці території, будуть великі жертви серед населення. Такого указу в нашій країні бути не може», —  сказав секретар РНБО.

Повідомлення про буцімто «наступальну операцію» ЗСУ Олексій Данілов назвав провокацією. Він підкреслив, що українські військові відкриватимуть вогонь лише у разі загрози життю особового складу.

А пані віцепрем'єр-міністр  міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук запропонувала мешканцям окупованих на Сході територій переїхати до регіонів України, вільних від російських окупантів.

«Їдьте до нас, знайдіть спосіб перетнути КПВВ. Ми вас чекаємо. Ми створимо усі можливі умови, щоб ви мали де жити і що їсти. Щоб ви відчували, що ви не самі», —  сказала Ірина Верещук.

Як вона розповіла, у суботу, 19 лютого, і вона, і представники українських відомств будуть займатися питаннями мешканців прифронтової зони і громадян, які вирішать виїхати з окупованого сходу України.

Повідомлення про буцімто наступальні військові дії України заради звільнення Донбасу Верещук назвала «розхитуванням інформаційної ситуації».

Нагадаємо, міністр оборони України Олексій Резніков закликав жителів тимчасово окупованих регіонів України не вірити пропагандистським тезам Кремля про «український наступ».

Раніше бойовики терористичної організації «ДНР» заявили, що організували масовий централізований виїзд населення в Росію. Лідер невизнаної «ДНР» Денис Пушилін повідомив про буцімто «наступальну операцію» ЗСУ на окуповану частину Донбасу. 

Фото: сайт РНБО

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3519
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду