В арабській  редакції Deutsche Welle відсторонили 5 журналістів через підозри в антисемітизмі

В арабській редакції Deutsche Welle відсторонили 5 журналістів через підозри в антисемітизмі

9 Лютого 2022
1717
9 Лютого 2022
17:40

В арабській редакції Deutsche Welle відсторонили 5 журналістів через підозри в антисемітизмі

1717
Редакційне розслідування тривало два місяці.
В арабській  редакції Deutsche Welle відсторонили 5 журналістів через підозри в антисемітизмі
В арабській  редакції Deutsche Welle відсторонили 5 журналістів через підозри в антисемітизмі

В арабській редакції Deutsche Welle тимчасово відсторонили від виконання обов'язків п'ятьох журналістів. Про це повідомляє сайт DW

Цьому рішенню передувало редакційне розслідування, що тривало два місяці. Поштовхом для нього стали повідомлення німецьких ЗМІ про те, що журналісти DW у своїх особистих постах на фейсбуку вживають антисемітські висловлювання. Зокрема, про це написали в Süddeutsche Zeitung.

У ході розслідування було виявлено кілька редакційних публікацій, що «заслуговують на критику».

У Deutsche Welle підготували окремий звіт щодо цього випадку. Як підкреслюється в документі, «доказів структурного антисемітизму в DW не виявлено». Власне тому тимчасове відсторонення керівництво медіакомпанії назвало виправданим.

Згідно звіту, в арабській службі DW, де працюють четверо з п'яти обвинувачених, не було і фундаментальної антисемітської тенденції. Втім, мали місце вибіркові упущення та помилки: у кадровій політиці, журналістських дослідженнях та виборі запрошених гостей програм.

«Навіть підозра в антисемітизмі в німецькій установі, що фінансується за рахунок податків, є неприйнятним явищем для євреїв у цій країні та в усьому світі, — сказав генеральний директор Deutsche Welle Петер Лімбурґ. — На майбутнє ми маємо набагато чіткіше окреслити нашу позицію. Свобода слова ніколи не була виправданням антисемітизму, ненависті до Ізраїлю та запереченням Холокосту».

Як зазначив гендиректор, у редакційному кодексі DW буде чіткіше прописано  цінності та орієнтири. Зокрема, до нього включать визначення антисемітизму. 

Також редакція планує приділяти більше уваги фактчекінку, співпраці у регіоні Близького й Середнього Сходу та запрошувати до співпраці журналістів з Ізраїлю. 

З детальним звітом DW за підсумками розслідування можна ознайомитися тут.

Графіка:DW/Facebook

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1717
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду