Deutsche Welle відновлює мовлення російською мовою у РФ та Білорусі

Deutsche Welle відновлює мовлення російською мовою у РФ та Білорусі

2 Липня 2022
2072

Deutsche Welle відновлює мовлення російською мовою у РФ та Білорусі

2072
Це спільний проект з «Радіо Свобода».
Deutsche Welle відновлює мовлення російською мовою у РФ та Білорусі
Deutsche Welle відновлює мовлення російською мовою у РФ та Білорусі

Німецька медіакомпанія Deutsche Welle відновлює радіомовлення російською мовою. Щовечора програма DW транслюватиметься з Вільнюса, йдеться на сайті компанії.

Слухати ефір на середніх хвилях можна у Росії та Білорусі. З 21.00 до 21.30 за московським часом на частоті 1386 кГц виходитимуть програми DW російською мовою. У липні транслюватимуть радіоверсії телеппрограм «DW Новини» та «В саму точку».

Радіомовлення DW на середніх хвилях – спільний проект із «Радіо Свобода». Програми РС виходитимуть в ефір на цих же частотах до півночі за київським часом.

Технічним партнером, який здійснює запуск радіосигналу з Вільнюса, є міжнародна мовна компанія Radio Baltic Waves International.

Нагадаємо, на початку квітня Deutsche Welle оголосила, що закрила офіс у Москві на вимогу російського уряду завершити роботу протягом доби. Анульовано супутникове та інше мовлення DW. Співробітників бюро позбавили акредитації, і відсьогодні вони не мають права виконувати журналістську роботу у РФ.

Генеральний директор Deutsche Welle Петер Лімбурґ тоді заявив, що його ЗМІ продовжить висвітлювати події в Росії, незважаючи на закриття місцевого бюро на вимогу уряду РФ.

Починаючи з 2005 року DW мала чинні ліцензії на мовлення своїх телеканалів англійською та німецькою мовами  DW English та DW Deutsch. Згідно з російською вимогою, телеканал DW німецькою мовою транслював програмне вікно російською мовою.

Після обмеження мовлення у РФ DW зберегла свій російськомовний канал у відеохостингу YouTube.

Мовник є суспільно-правовим ЗМІ. Фінансується DW із державного бюджету ФРН, проте незалежність редакційної політики забезпечується законом та наглядовою радою.

Фото: Deutsche Welle

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2072
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду