Газета Bild оприлюднила маніфест на захист демократії у Німеччині та проти посилення антисемітизму

Газета Bild оприлюднила маніфест на захист демократії у Німеччині та проти посилення антисемітизму

30 Жовтня 2023
504
30 Жовтня 2023
16:23

Газета Bild оприлюднила маніфест на захист демократії у Німеччині та проти посилення антисемітизму

504
Маніфест проголошує принципи демократії та толерантності в німецькому суспільстві. Він закликає протистояти радикалізації настроїв, сказати «ні» ненависті до євреїв та вчити німецьку мову для взаєморозуміння. Всі, хто не бажає цього дотримуватись, можуть покинути країни, каже редакція.
Газета Bild оприлюднила маніфест на захист демократії у Німеччині та проти посилення антисемітизму
Газета Bild оприлюднила маніфест на захист демократії у Німеччині та проти посилення антисемітизму

Редакція німецької газети Bild, однієї з найтиражніших газет Європи, оприлюднила маніфест на захист демократії у Німеччині, в якому закликала протистояти радикалізації настроїв в країні і сказати рішуче «ні» ненависті до євреїв. Про це пише DW.

У маніфесті йдеться, що на тлі нападу угруповання ХАМАС на Ізраїль у суспільстві наростає ненависть до демократії.

«Минулі дні чітко продемонстрували те, що вже давно накопичується і вирує у нашому суспільстві: у нашій країні є багато людей, які борються з нашим способом життя. Люди, які святкують загибель безвинних цивільних осіб, які навчають своїх дітей ненавидіти інших, бо ті «невірні», які хочуть заборонити жінкам носити спідниці та штани, які зневажають конституцію і натомість слухають радикальних проповідників, які використовують толерантність, бо хочуть іншого суспільства», — йдеться у зверненні Bild.

Маніфест випустили п'ятьма мовами: німецькою, англійською, арабською, турецькою та російською.

У маніфесті наголошується, що так далі тривати не може, це неприйнятно.

«Німеччина зараз має сказати НІ ненависті до євреїв і всім тим, що говорить «ні» нам. Тому що в нашій такій чудовій і гостинній країні недоторканна гідність будь-якої людини, незалежно від того, якого кольору у неї шкіра, якою мовою вона говорить і у що вона вірить. Це необхідно захистити. Якщо ми зараз спіткнемося, ми впадемо», — застерігає редакція Bild.

Редакція сформулювала маніфест із 50 пунктів, який покликаний захистити цінності демократії у Німеччині.

«Гідність людини недоторканна. Для нас немає невірних! Кожен може вірити в кого хоче, хоч у Діда Мороза. Той, що вважає нашу конституцію і наш правопорядок збіркою порад, необов'язкових до виконання, має якнайшвидше покинути Німеччину», — йдеться в ньому.

Документ наголошує на важливості вивчення мігрантами німецької мови.

«Той, хто хоче у нас жити, має вивчити німецьку. Ми зможемо розуміти один одного тільки якщо розмовлятимемо однією мовою», — наголошується в маніфесті.

У зверненні Bild констатується, що в Німеччині кожен може вільно проводити демонстрації на захист своїх переконань, але «погрожувати чи бити людей, кидати каміння, підпалювати автомобілі та святкувати вбивства — це до свободи слова не стосується».

У маніфесті також наголошується, що Німеччина є відкритим суспільством.

«Ми не носимо маски й не закутуємося в одяг, ми дивимося одне одному в обличчя (за винятком карнавалу або коронавірусу), ми говоримо «будь ласка» та «дякую». Повага та любов до ближнього є опорами нашого вільного суспільства», — йдеться в маніфесті.

Редакція Bild особливо зауважила, що на тлі окремих сторінок історії Німеччини безпека Ізраїлю є для Німеччини однією з державотворчих ідей. «Це означає, що захист безпеки єврейського народу не може бути предметом торгу», — наголосили автори, додавши водночас, що критика політики Ізраїлю, безумовно, дозволена.

Німецька газета Bild є найбільшим друкованим ЗМІ у Німеччині. У 2022 році її загальний тираж становив близько 1,1 мільйона екземплярів. Bild належить одному з найбільших у Європі медійних концернів — німецькій компанії Axel Springer SE.

Фото: німецький прапор перед мечеттю у Берліні / Stefan Trappe, IMAGO

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
504
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду