Порошенко: Ніхто з журналістів не попросив мене прокоментувати зміст підозри

Порошенко: Ніхто з журналістів не попросив мене прокоментувати зміст підозри

28 Січня 2022
1872
28 Січня 2022
12:17

Порошенко: Ніхто з журналістів не попросив мене прокоментувати зміст підозри

1872
На думку нардепа, змісту в підозрі немає.
Порошенко: Ніхто з журналістів не попросив мене прокоментувати зміст підозри
Порошенко: Ніхто з журналістів не попросив мене прокоментувати зміст підозри

Народний депутат і експрезидент Петро Порошенко заявив, що ніхто з журналістів не попросив його прокоментувати зміст підозри у державній зраді у справі про постачання вугілля з окупованих територій, в якій йому обрано запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання. Про це він сказав під час спілкування журналістами під будівлею Київського апеляційного суду, де мала розглядатись апеляція на запобіжний захід. Засідання перенесли на 11 лютого.

«Ніхто з журналістів не попросив мене навіть прокоментувати зміст підозри, бо його немає. І це всі сьогодні знають. Як українські журналісти, яким я висловлюю респект, крім окремих, оцей червоний мікрофончик, який там тягнеться (ймовірно мова про "1+1" – ред.), і закордонним журналістам, які разом зі мною були в літаку і які побачили на власні очі, як можуть діяти прикордонники, міліціянти, ДБРівці», – сказав він.

Зазначимо, що вже після оголошення підозри Петро Порошенко у Польщі дав велике інтерв'ю пов'язаному з ним Прямому каналу, який також транслює всі виступи і брифінги як самого нардепа, так і його адвокатів. Під час інтерв'ю, зокрема, говорили про підозру. Загалом захист експрезидента, як і він сам, наголошує, що справа є політично вмотивованою, і акцентує увагу у своїх виступах на процесуальних помилках слідчих органів та нібито політичному переслідуванні з боку влади, а не на змісті підозри.

Нагадаємо, 20 грудня 2021 року Порошенку повідомили про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 111 (державна зрада) та ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 258-3 (сприяння діяльності терористичної організації) КК України.

19 січня 2022 року суд обрав Порошенку запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання та поклав обов’язки, зокрема, здати свій паспорт (паспорти) для виїзду за кордон та інші документи, що дають право на виїзд та в’їзд в Україну. Офіс генпрокурора оскаржив це рішення суду, як і сторона захисту. Прокурори в суді просили арештувати Порошенка на два місяці з альтернативою застави в 1 млрд грн.  

ДБР також заявило, що Порошенко 24 січня прибув на допит, але пішов за сім хвилин, не дочекавшись зустрічі зі слідчим. Захист нардепа стверджує, що вони чекали 15 хвилин. Наступний допит заплановано на 31 січня.

Фото: скріншот із трансляції Прямого каналу

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1872
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду