Порошенка підозрюють у держзраді та «сприянні діяльності терористичних організацій» – ДБР

Порошенка підозрюють у держзраді та «сприянні діяльності терористичних організацій» – ДБР

20 Грудня 2021
2829
20 Грудня 2021
17:19

Порошенка підозрюють у держзраді та «сприянні діяльності терористичних організацій» – ДБР

2829
ДБР: Санкція передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 15 років із конфіскацією майна або без такої.
Порошенка підозрюють у держзраді та «сприянні діяльності терористичних організацій» – ДБР
Порошенка підозрюють у держзраді та «сприянні діяльності терористичних організацій» – ДБР

ДБР повідомило п’ятому президенту Петру Порошенку про підозру в державній зраді та сприянні терористичним організаціям. Про це говориться в офіційному повідомленні Бюро.

Згідно з повідомленням, ДБР спільно з СБУ розслідує справу про схему постачання вугілля з тимчасово окупованих частин Донбасу на суму близько 1,5 мільярда гривень.

«П’ятий Президент України підозрюється у тому, що він, діючи за попередньою змовою з групою осіб, зокрема з числа представників вищого керівництва Російської Федерації, сприяв діяльності терористичних організацій "ЛНР" та "ДНР"», – говориться в повідомленні.

ДБР додало, що у вересні-листопаді 2021 року у вказаному провадженні вже повідомлено про підозру ще одному із чинних народних депутатів та колишньому міністру енергетики.

Провадження здійснюється за ч.1 та ч.3 ст.258-5 (фінансування тероризму), ч.1 ст. 111 (державна зрада) та ч.1 ст.258-3 (сприяння діяльності терористичної організації) КК України.

Санкція передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 15 років із конфіскацією майна або без такої.

«У зв’язку із неможливістю вручення письмового повідомлення про підозру особисто його було вручено у спосіб, передбачений Кримінальним процесуальним Кодексом (направлено за місцем проживання, реєстрації, а також за місцем роботи)», – додали у Бюро.

20 грудня про оголошення підозри Порошенку у державній зраді повідомила партія «Європейська солідарність» та низка ЗМІ з посиланням на джерела у правоохоронних органах.

17 грудня 2021 року ДБР повідомило, що представники відомства намагались вручити Порошенку повістку у справі про постачання вугілля із тимчасово окупованих територій. Але він проігнорував їх, сів у авто та поїхав. 

4 грудня колишній заступник генпрокурора Віктор Трепак написав у фейсбуці, що, за даними його джерел, найближчим часом Офіс генпрокурора може висунути підозру Порошенку у справі про постачання вугілля з окупованих територій в рамках розслідування справи Віктора Медведчука.

Генпрокурорка Ірина Венедіктова заявляла, що Адміністрація експрезидента Порошенка «грала ключову роль» в організації поставок вугілля з Росії до України через компанії з окупованих територій Донбасу. В межах цієї справи нардепу «ОПЗЖ» Віктору Медведчуку інкримінують державну зраду. 

Фото: Петро Порошенко/Flickr

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2829
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду