detector.media
31.01.2022 17:56
4 канал змінює генерального продюсера (ОНОВЛЕНО)
4 канал змінює генерального продюсера (ОНОВЛЕНО)
Звільнення Владислава Бичка з посади генпродюсера підтвердив власник 4 каналу.

Власник 4 каналу, нардеп «Слуги народу» Олексій Ковальов підтвердив «Детектору медіа», що мовник звільняє з посади генерального продюсера Владислава Бичка.

У коментарі ДМ Ковальов підтвердив інформацію, що посаду генпродюсера 4 каналу з 1 лютого обійматиме Яна Іщенко (колишня журналістка каналу «Україна»).

«Яна Іщенко займатиметься стратегією розвитку, — сказав Олексій Ковальов. — Вона сильний спеціаліст, і я впевнений, що наша співпраця буде плідною. Наразі у нас є необхідні ресурси, щоб трансформувати канал у потужний інформаційний мовник. У планах активний розвиток каналу, щоб вийти у лідери серед інформаційних ресурсів країни».

28 грудня 2021 року стало відомо, що засновником ТОВ «ТРК Інтеррадіо» (4 канал) став нардеп Олексій Ковальов. Раніше співвласниками каналу були Дмитро Добродомов і Андрій Мисик.

Ковальов заявив, що купівля 4 каналу відбулась відкрито, «без будь-яких сторонніх осіб» – актив купили його батьки, а потім подарували йому. Також він заперечив, що до купівлі каналу має стосунок Офіс президента.

Новий власник запевнив, що 4 канал залишиться проукраїнським і більшість колективу мовника збережеться. Коментуючи наявність в ефірі каналу низки авторських програм, зокрема Андрія Іллєнка та Борислава Берези, які доволі критичні до чинної влади, Ковальов запевнив, що  не буде ініціювати їх закриття, оскільки не може втручатися в редакційну політику.

Водночас вже 11 січня стало відомо, що 4 канал припиняє співпрацю з ведучим Остапом Дроздовим, який вів авторську програму «Прямим текстом» та проєкт у форматі інтерв’ю Drozdov. 

Згодом на каналі закрили проєкт Антіна Мухарського «Люта українізація».

Припинив співпрацю з мовником і колишній нардеп Борислав Береза, який звинуватив керівництво каналу у цензурі. 

Олексій Ковальов зазначив, що випуск програми Берези «Засланці», який не пустили в ефір 4 каналу, міг призвести до санкцій з боку Національної ради України з питань телебачення та радіомовлення і порушував редакційну політику. Водночас Ковальов не проти продовжити співпрацю з Березою за певних умов.

Фото: «Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY