Литва остаточно відмовила Шарію в політичному притулку — Фейгін

Литва остаточно відмовила Шарію в політичному притулку — Фейгін

26 Січня 2022
3051
26 Січня 2022
20:46

Литва остаточно відмовила Шарію в політичному притулку — Фейгін

3051
Також, каже юрист, є підстави для видворення його з Іспанії.
Литва остаточно відмовила Шарію в політичному притулку — Фейгін
Литва остаточно відмовила Шарію в політичному притулку — Фейгін

Вищий адміністративний суд Литви остаточно відмовив Анатолію Шарію у статусі політичного біженця. Про це з посиланням на російського юриста Марка Фейгіна повідомляє інформагенство «Укрінформ». За даними УНІАН, рішення ухвалене 29 грудня 2021 року.

«Можу підтвердити, що Шарію остаточно відмовили у праві вважатися біженцем у Литві. Хочу наголосити, що, окрім паперів, представлених щодо цього українською стороною, на це вирішально вплинули документи, надані мною та моїми литовськими адвокатами», – сказав Фейгін.

За його словами, згідно з цими матеріалами, Шарій надавав неправдиву інформацію. Насправді він не проживав понад п'ять років за литовськими адресами, які зазначав у документах.

«Тепер, після рішення Вищого адміністративного суду Литви, Шарій не має права перебувати на території ЄС. Отже, питання до Іспанії, де він перебуває. У принципі, міграційна влада країни може виставити його з країни», – додав юрист.

31 травня 2021 стало відомо, що Литва позбавила Шарія статусу біженця. Відеоблогера оголосили персоною нон-ґрата та анулювали його документи. Відтоді він оскаржував це рішення.

Статус біженця Шарій отримав у 2012 році. Він виїхав за межі України, заявивши, що його переслідує режим Януковича нібито через розслідування щодо участі держустанов у наркобізнесі.

16 лютого 2021 року СБУ оголосила Анатолію Шарію підозру за двома статтями Кримінального кодексу України: ч. 1 ст. 111 (державна зрада) та ч. 1 ст. 161 (порушення рівноправності громадян залежно від їхньої расової, національної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками). Сам блогер вважає це рішення «чистою політикою».

Печерський районний суд Києва дозволив затримати Анатолія Шарія для доставки його в суд з метою розгляду обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Якщо ви ще не знаєте, хто такий Анатолій Шарій, читайте тут.

Скріншот відео: Анатолий Шарій/YouTube

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3051
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду