Литовський суд відмовився розглядати апеляцію Шарія, йому доведеться залишити ЄС – Фейгін

Литовський суд відмовився розглядати апеляцію Шарія, йому доведеться залишити ЄС – Фейгін

27 Липня 2021
7642
27 Липня 2021
16:11

Литовський суд відмовився розглядати апеляцію Шарія, йому доведеться залишити ЄС – Фейгін

7642
Це означатиме, що Шарій перебуватиме в державах Євросоюзу нелегально.
Литовський суд відмовився розглядати апеляцію Шарія, йому доведеться залишити ЄС – Фейгін
Литовський суд відмовився розглядати апеляцію Шарія, йому доведеться залишити ЄС – Фейгін

Юрист Марк Фейгін повідомив, що литовський суд відмовив блогеру Анатолію Шарію в оскарженні рішення департаменту міграції Литви щодо позбавлення його статусу біженця. Тепер Шарій повинен буде залишити територію Євросоюзу.

«Перед вами рішення литовського суду, який відмовив у прийнятті позову Шарія до мене на підставі позбавлення його 10 травня 2021 року статусу біженця у Литві і заборони в'їзду у Литву терміном на 5 років. Він оскаржив це рішення департаменту міграції Литви, але після відмови йому він повинен залишити ЄС», – написав Фейгін і оприлюднив фото судового рішення.

Фейгін додав, що до кінця серпня за його заявою щодо Шарія буде «порушено кримінальну справу в ЄС через відмивання злочинно отриманих грошей від влади і РФ і придбання на ці гроші будинку в Іспанії». Фейгін стверджує, що «вже йде перевірка».

31 травня ЗМІ з посиланням на джерела написали, що Литва позбавила блогера Анатолія Шарія статусу біженця. За даними медіа, Шарія оголосили персоною нон-ґрата та анулювали його документи. Він отримав статус біженця у 2012 році, а 10 травня 2021 його документи анулювали. Це означатиме, що Шарій перебуватиме в державах Євросоюзу нелегально. Зараз Шарій може перебувати в Іспанії.

Пізніше «Європейська правда» повідомила, що Шарій оскаржив це рішення.

З 2012 року Шарій живе за межами України – після того як отримав у Литві політичний притулок ЄС, заявивши, що його переслідує режим Януковича нібито через розслідування щодо участі держустанов у наркобізнесі.

16 лютого 2021 року СБУ оголосила Анатолію Шарію підозру за двома статтями Кримінального кодексу України: ч. 1 ст. 111 (державна зрада) та ч. 1 ст. 161 (порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками). Сам блогер вважає це рішення «чистою політикою».  

За даними «Української правди», Печерський районний суд Києва дозволив затримати Анатолія Шарія для доставки його в суд з метою розгляду обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. 

Скріншот відео: Анатолий Шарий/YouTube

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7642
Читайте також
Коментарі
3
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Володимир
976 дн. тому
"Фейгін......", а де ти, чмо рашистське, бачив у нас в Україні нациків??? Вони були лише в німеччині,а зараз - в Педорації! А ти жалкуєш за ними, недоносок кацапський?!
Фейгин сношал овцебыка
976 дн. тому
Так он в Евросоюзе имеет статус политического беженца, потому что в недогосударстве Украина его бы уже ликвидировали как инакомыслящего. Это ж ты у нас за 30 серебрянников анус лижешь ЗеПете и нацикам.
Olek
976 дн. тому
А чего это Шариковы по Евросоюзу шарятся? Они же па Рашу любят. Вот пусть по мордве и шатаются.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду