Потураєв: До YouTube були спрямовані звернення щодо блокування відеоблогу Шарія

Потураєв: До YouTube були спрямовані звернення щодо блокування відеоблогу Шарія

28 Квітня 2021
1622
28 Квітня 2021
17:29

Потураєв: До YouTube були спрямовані звернення щодо блокування відеоблогу Шарія

1622
За словами Потураєва, якби подібні канали транслювали свої наративи англійською мовою, Youtube заблокував би їх вже давно.
Потураєв: До YouTube були спрямовані звернення щодо блокування відеоблогу Шарія
Потураєв: До YouTube були спрямовані звернення щодо блокування відеоблогу Шарія

Голова Комітету Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики, нардеп від «Слуги народу» Микита Потураєв повідомив, що до адміністрації YouTube були спрямовані звернення щодо блокування відеоблогу Анатолія Шарія. Про це Потураєв повідомив в інтерв’ю Укрінформу.

«Я знаю, що до адміністрації YouTube були спрямовані звернення щодо блокування відеоблогу Шарій.нет (так у тексті – Ред.). Блог Шарія – це така сама частина російської пропаганди, як і російські телеканали. Ми чудово розуміємо, що програми Скабєєвої, Соловйова чи Кисельова є у вільному доступі в Youtube. Той, хто хоче отруїти собі мозок, він цю отруту знайде. Із цим поки що ми нічого не можемо зробити», – зазначив нардеп.

За словами Потураєва, якби ці канали транслювали свої наративи англійською мовою, Youtube заблокував би їх вже давно. 

16 лютого 2021 року СБУ оголосила Шарію підозру за двома статтями Кримінального кодексу України: ч. 1 ст. 111 (державна зрада) та ч. 1 ст. 161 (порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками). Сам блогер назвав це рішення «чистою політикою».  

25 лютого Служба безпеки оголосила Шарія в державний розшук.

За даними Української правди, Печерський районний суд Києва дозволив затримати Анатолія Шарія для доставки його в суд з метою розгляду обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. 

Зазначимо, що з 2012 року Шарій живе за межами України – після того як отримав у Литві політичний притулок ЄС, заявивши, що його переслідує режим Януковича нібито через розслідування щодо участі держустанов у наркобізнесі. За даними ЗМІ, Шарій наразі мешкає в Іспанії.

Шарій називає себе «медіаекспертом» та не любить, коли його звинувачують у проросійській пропаганді. Через те, що його назвали рупором «русского міра», у 2017 році він судився з «Детектором медіа», програвши суд.  

Хто такий Шарій – читайте в матеріалі Mediasapiens.

Фото: Детектор Медіа

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1622
Читайте також
30.05.2021 20:17
Настя Мельниченко
2 706
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Микола Григорович
1090 дн. тому
Яка вона найбільша таємниця "руського міра"? Найперше, варто знати, хто такі прикаспійскі яхи (яги, яфет) і чому важливі їх історичні таємниці? Як яхи вели війни проти слов'янського світогляду? Через що яхи - ядро війск завойовника Батия, а Московія - центр держави яхів в фіно-угорскому регіоні? Як політика яхів стала основою "руського міра"? Цікаво? Шукайте відповіді у статті - "Війни минулого: темні ідеології проти слов’янського світогляду" - https://zabutaistoriia.blogspot.com/2017/10/viiny-mynuloho-temni-ideolohii-proty.html
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду