Зеленський запровадив санкції проти каналів Перший незалежний та UkrLive

Зеленський запровадив санкції проти каналів Перший незалежний та UkrLive

28 Грудня 2021
6468
28 Грудня 2021
22:22

Зеленський запровадив санкції проти каналів Перший незалежний та UkrLive

6468
Санкції передбачають заборону користування радіочастотами та обмеження або припинення надання телекомунікаційних послуг.
Зеленський запровадив санкції проти каналів Перший незалежний та UkrLive
Зеленський запровадив санкції проти каналів Перший незалежний та UkrLive

У вівторок, 28 грудня, президент Володимир Зеленський ввів у дію рішення РНБО щодо санкцій проти компаній-власників каналів з орбіти нардепа «ОПЗЖ» Віктора Медведчука – Першого незалежного та UkrLive. Про це повідомляє пресслужба Офісу президента.

«Увести в дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 28 грудня 2021 року "Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)», – говориться в повідомленні.

Санкції строком на п’ять років запроваджені проти ТОВ «Медіахолдинг Новини», створеного співробітниками закритих каналів Медведчука, ТОВ «Тайм Медіа» та ТОВ «Телепростір». Компанії пов’язані з нардепами «ОПЗЖ» Нестором Шуфричем та Тарасом Козаком.

Санкції передбачають блокування активів, заборону користування радіочастотним ресурсом, обмеження або припинення надання телекомунікаційних послуг і використання телекомунікаційних мереж загального користування та ін.

В Україні з лютого 2021 року рішенням РНБО заблоковані канали, які знаходяться у сфері впливу  Медведчука: «112 Україна», NewsOne та ZiK.

У лютому 2021 року командою закритих каналів був створений новий мовник – Перший незалежний. Однак з незрозумілих причин Перший незалежний припинив мовлення на супутнику після години етеру.

У листопаді Нестор Шуфрич купив за чотири мільйони гривень у медіаменеджера Владислава Багінського канал UkrLive, якого джерела ДМ на медіаринку називають «людиною Єгора Бенкендорфа».

UkrLive у 2018 році запустили тогочасні власники 4-го каналу Андрій Кісера та Андрій Мисик, соратники львівського політика Дмитра Добродомова. До середини вересня 2021 року власником каналу був Максим Варламов – юрист і медіаменеджер, який також був співвласником 4-го каналу. В середині вересня Варламов вийшов і з 4-го каналу, і з UkrLive – новим бенефіціаром останнього став Багінський.

Після купівлі Шуфричем мовник транслював на супутнику етер Першого незалежного під логотипом UkrLive. Таким чином, Перший незалежний повернувся до кабельних мереж та супутникового телебачення вперше після блокування в лютому 2021 року.

Фото: пресслужба президента України

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6468
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду