Зеленський розширив санкції проти «Страни.ua» і Шаріїв

Зеленський розширив санкції проти «Страни.ua» і Шаріїв

16 Лютого 2022
4626
16 Лютого 2022
20:52

Зеленський розширив санкції проти «Страни.ua» і Шаріїв

4626
Тепер заборона поширюється й на інші адреси їхніх сайтів, а також на сторінки у фейсбуку та телеграм-канали.
Зеленський розширив санкції проти «Страни.ua» і Шаріїв
Зеленський розширив санкції проти «Страни.ua» і Шаріїв

Президент Володимир Зеленський підписав указ про введення в дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 30 грудня 2021 року «Про внесення змін до персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)». Йдеться про санкції, запроваджені у серпні 2021 року проти Ігоря Гужви, Анатолія Шарія, Ольги Шарій та їхніх медіа.

Зокрема, тепер провайдери мають заблокувати доступ до сайтів sharij.net, sharij.online, sharij.com.ua та інших адрес, за якими відкривається сайт Анатолія Шарія; strana.ua, strana.news, strana.one, strana.digital, strana.today та інші адреси, за якими відкривається «Страна.ua». Також санкції поширюються на фейсбук-сторінки Ольги Шарій (Бондаренко), самого Анатолія Шарія, ютуб-канал, твіттер-акаунт Шарія та телеграм-канал Ольги Шарій; сторінки «Страны.ua» у фейсбуку, «Вконтакте» та «Одноклассниках» (останні дві мережі в Україні заблоковані з 2017 року).

Дослівно: «блокування Інтернет-провайдерами доступу до веб-ресурсів/сервісів, розміщених на доменах та субдоменах strana.ua, strana.news, strana.one, strana.digital, strana.today, інших веб-ресурсів/сервісів, які забезпечують доступ до порталу Cтрана.ua (товарного               знака, його графічного відтворення), веб-ресурсу/сервісу, аналогічного (ідентичного) за змістом, а також обмеження провайдерами електронних послуг (службами соціальних мереж) доступу з території України до контенту, розміщеного на вебсторінках/у каналах Facebook.com/gazetastranaua, @strana.ua, vk.com/ stranaua, ok.ru/stranaua»;  «блокування Інтернет-провайдерами доступу до веб-ресурсів/сервісів, розміщених на доменах та субдоменах sharij.net, sharij.online, sharij.com.ua, інших веб-ресурсів/сервісів, які забезпечують доступ до порталу Шарий.net (товарного знака, його графічного відтворення), веб-ресурсу/сервісу, аналогічного (ідентичного) за змістом, а також обмеження провайдерами електронних послуг (службами соціальних мереж) доступу з території України до контенту, розміщеного на вебсторінках/у каналах www.youtube.com/channel/UCVPYbobPRzz0SjinWekjUBw, www.youtube.com/user/SuperSharij, www.facebook.com/anatolijsharij, www.facebook.com/sharijnet, www.facebook.com/sharij.official, t.me/ASuperSharij, twitter.com/sharijnet, twitter.com/anatoliisharii)».

У рішенні не уточнюється, як у технічному плані буде забезпечене блокування доступу до окремих сторінок на фейсбуку чи телеграм-каналів.

Нагадаємо, Анатолій та Ольга Шарії замість підсанкційного «Шарій.net» запустили нове видання під назвою «Новое издание», яке, за їхніми словами, «належить журналістам». Адреси цього видання серед тих, які мають заблокувати, немає. 

Нагадаємо, що 20 серпня Рада нацбезпеки і оборони запровадила персональні санкції проти засновника й головреда онлайн-видання Strana.ua Ігоря Гужви та пов’язаних із ним юридичних осіб. Інтернет-провайдери почали блокувати сайт Strana.ua Ігоря Гужви 21 серпня. Втім «Страна.ua» оперативно запустила низку дзеркал на інших доменах.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4626
Читайте також
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Makar
798 дн. тому
1. Закрывать вне суда - это диктатура . 2. Полбеды если б он это делал из патриотических мотивов. НО он просто уничтожает кокурентов. Потому что контент его Дома и Рады точно такой же.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду