Медведчук пояснив, яким коштом оплачує ремонт маєтку, перебуваючи під санкціями

Медведчук пояснив, яким коштом оплачує ремонт маєтку, перебуваючи під санкціями

17 Грудня 2021
2476
17 Грудня 2021
18:58

Медведчук пояснив, яким коштом оплачує ремонт маєтку, перебуваючи під санкціями

2476
Ремонт маєтку він оплачує задекларованою готівкою, однак декларації про зміну майнового стану, як це мало би бути, він не подав.
Медведчук пояснив, яким коштом оплачує ремонт маєтку, перебуваючи під санкціями
Медведчук пояснив, яким коштом оплачує ремонт маєтку, перебуваючи під санкціями

Нардеп від «ОПЗЖ» Віктор Медведчук, який перебуває під санкціями, розповів, що ремонт у своєму маєтку у Пущі-Водиці він оплачує готівкою. У коментарі «Радіо Свобода» він сказав, що якщо відкрити його декларацію, то це стане зрозуміло.

За словами заступника голови громадської ради при Національному агентстві з питань запобігання корупції Сергія Миткалика, якщо Медведчук витрачав на ремонт задекларовану готівку, то мав би протягом 10 днів подати декларацію про суттєві зміни майнового стану.

«Ремонт – це видаток. Якщо Віктор Медведчук із власної кишені платив за щось одним платежем більше 113 тисяч гривень у 2021 році, то зобов'язаний подати суттєві зміни до майнового стану», – сказав Миткалик.

Однак на сайті НАЗК відсутня декларація Віктора Медведчука про такі зміни майнового стану.

«Жодні санкції, санкції жодної країни не можуть стосуватися "кешу", тому Медведчук може вільно користуватися готівковими коштами на власний розсуд. За будь-які послуги можна розрахуватися "кешем"», – пояснив у коментарі «Схемам» інвестиційний банкір Сергій Фурса.

Відповідно до останньої поданої щорічної декларації, Віктор Медведчук має 85 тисяч доларів готівкою, його дружина Оксана Марченко – 1,4 мільйона євро готівкових коштів.

Нагадаємо, що 8 жовтня 2021 року Медведчуку оголосили нову підозру про державну зраду та сприяння діяльності терористичної організації. Його підозрюють у причетності до незаконного постачання вугілля з окупованих територій під час енергетичної кризи у 2014-2015 роках.

11 жовтня Медведчуку вручили клопотання про взяття під варту з альтернативою застави в 1 мільярд гривень

12 жовтня Печерський райсуд Києва відмовив прокурорам у задоволенні клопотання, постановивши залишити Медведчука під цілодобовим домашнім арештом до 7 грудня без внесення застави.

Зазначимо, 11 травня 2021 року пані генпрокурор Ірина Венедіктова підписала підозри Медведчуку та нардепу «ОПЗЖ» Тарасу Козаку. Медведчук і Козак підозрюються у державній зраді та замаху на розграбування національних ресурсів в українському Криму, який тимчасово окупувала РФ.  

Перший епізод підозри стосується проєкту проти інформаційної безпеки України під назвою «Промінь». Другий епізод стосується розграбування національних ресурсів в Азовському морі. Третій епізод стосується подій серпня 2020 року, коли Медведчук нібито надіслав Козаку секретні дані про розташування, особовий склад і бойову підготовку прихованого військового підрозділу Збройних сил України.

13 травня Печерський районний суд Києва постановив відправити Віктора Медведчука під цілодобовий домашній арешт з носінням електронного браслету. 

20 серпня Офіс генпрокурора завершив розслідування справ Медведчука та  Козака і направив справи до суду.

Фото: з вільних джерел

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2476
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду