Медведчук каже, що його доньці анулювали візу для навчання у Швейцарії

Медведчук каже, що його доньці анулювали візу для навчання у Швейцарії

4 Січня 2022
1687

Медведчук каже, що його доньці анулювали візу для навчання у Швейцарії

1687
На його думку, візу анулювали з політичних причин, і це нібито пов'язано з кримінальними справами проти нього.
Медведчук каже, що його доньці анулювали візу для навчання у Швейцарії
Медведчук каже, що його доньці анулювали візу для навчання у Швейцарії

Голова політради партії «Опозиційна платформа – За життя» Віктор Медведчук стверджує, що його доньці Дарині анулювали візу для навчання у Швейцарії. Про це він сказав в інтерв'ю заблокованому телеканалу UkrLive.

«Донька закінчила школу в Україні, в Києві, вступила до Женевського університету та отримала навчальну візу. Все було нормально, на початку вересня (2021 року — ред.) збиралася їхати на заняття. Буквально за два дні до цього їй повідомили, що віза анульована», — сказав Медведчук.

На його думку, візу анулювали з політичних причин, і це нібито пов'язано з кримінальними справами проти нього. Також політик розповів, що Дарина вступила до іншого вишу, «вона вже вчиться, їй все подобається».

Також в інтерв'ю Віктор Медведчук сказав, що в 2021-му, до оголошення підозри в держзраді, йому нібито пропонували поїхати з України, щоб кілька місяців «полікуватися» або «відпочити». Начебто такі пропозиції через його друзів надходили з Офісу президента. Також Медведчук сказав, що вже після оголошення підозри йому пропонували піти з політики в обмін на закриття кримінальних проваджень.

Нагадаємо, 11 травня 2021 року генпрокурорка Ірина Венедіктова підписала підозри Медведчуку та нардепу «ОПЗЖ» Тарасу Козаку.  Їх підозрюють у державній зраді та замаху на розграбування національних ресурсів в українському Криму, який тимчасово окупувала РФ.  

Перший епізод підозри стосується проєкту проти інформаційної безпеки України під назвою «Промінь». Другий епізод стосується розграбування національних ресурсів в Азовському морі. Третій епізод стосується подій серпня 2020 року, коли Медведчук нібито надіслав Козаку секретні дані про розташування, особовий склад і бойову підготовку прихованого військового підрозділу Збройних сил України.

13 травня Печерський районний суд Києва постановив відправити Віктора Медведчука під цілодобовий домашній арешт з носінням електронного браслету. 

20 серпня Офіс генпрокурора завершив розслідування справ Медведчука та Козака і направив справи до суду.

8 жовтня 2021 року Медведчуку оголосили нову підозру про державну зраду та сприяння діяльності терористичної організації. Його підозрюють у причетності до незаконного постачання вугілля з окупованих територій під час енергетичної кризи у 2014-2015 роках.

11 жовтня Медведчуку вручили клопотання про взяття під варту з альтернативою застави в 1 мільярд гривень

12 жовтня Печерський райсуд Києва відмовив прокурорам у задоволенні клопотання, постановивши залишити Медведчука під цілодобовим домашнім арештом без внесення застави.

Фото: скріншот з YouTube

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1687
Читайте також
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Запоріжжя
841 дн. тому
Йой, Швейцарії? Я не помилився? А чого не до умовного саратова чи якихось інших пердів? Чоме завжди ті, хто найгоросніше борються із зовнішнім керуванням та загниваючими США/Європою, тихцем так прагнуть або самі туди виїхати, або дітей та статки перевезти?! І оцей манкурт - не вийняток.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду