detector.media
28.11.2021 20:44
ДБР: кримінальне провадження порушили, але не проти Бутусова
ДБР: кримінальне провадження порушили, але не проти Бутусова
Предметом розслідування є з’ясування обставин, хто і за яких умов допустив Бутусова до зброї.

Пресслужба Державного бюро розслідувань роз’яснила, що відомство не порушувало кримінальне провадження проти головного редактора видання «Цензор.нет» Юрія Бутусова

Кримінальне провадження порушили «за означеним у його публікації фактом», маючи на увазі опубліковане журналістом відео, на якому він стріляє з «Гаубиці Д-20».

Також вони вказали, що «у Кримінальному кодексі взагалі немає такого поняття, як справа. Є кримінальне провадження, порушене за тим чи іншим фактом, і поки нікому не висунуто підозри, воно не може бути проти будь-кого взагалі».

Предметом розслідування є з’ясування обставин, хто і за яких умов допустив Бутусова до зброї. В ДБР наголосили, що відомство займається виключно злочинами посадових осіб, «і саме можливі ознаки такого злочину й стали предметом нашого провадження».

Нагадаємо, Володимир Зеленський під час пресмарафону заявив, що публікація головреда «Цензор.нет» Юрія Бутусова про удар українського дрону в зоні ООС призвела до вогню противника у відповідь і загибелі людей. Під час пресмарафону Юрій Бутусов кілька разів вступав у перепалку із Зеленським, зокрема звинувачував президента у брехні. Окрім самого Володимира Зеленського, у суперечку з ним вступали прессекретар Зеленського Сергій Никифоров та ведуча «1+1» Наталія Мосейчук.

Про головні заяви президента Зеленського читайте у матеріалі «Детектора медіа»

Фото: з вільних джерел

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY