РНБО ввела санкції щодо нових власників «літаків Медведчука»

РНБО ввела санкції щодо нових власників «літаків Медведчука»

10 Листопада 2021
2061
10 Листопада 2021
17:51

РНБО ввела санкції щодо нових власників «літаків Медведчука»

2061
РНБО: Літак безпосередньо Віктора Медведчука з першого дня санкцій знаходиться в аеропорту «Жуляни».
РНБО ввела санкції щодо нових власників «літаків Медведчука»
РНБО ввела санкції щодо нових власників «літаків Медведчука»

У середу, 10 листопада, РНБО ввела санкції щодо нових власників літаків, які раніше пов’язували з нардепами «ОПЗЖ» Віктором Медведчуком та Тарасом Козаком.

Секретар РНБО Олексій Данілов заявив, що реєстраційні дані літаків відтепер будуть відстежуватись.

«Сьогодні прийняли рішення щодо трьох літаків, які продовжують курсувати у США. На компанії, на які вони зареєстровані, було прийнято рішення про накладення санкцій», – заявив Данілов.

За словами Данілова, літак безпосередньо Віктора Медведчука з першого дня санкцій знаходиться в аеропорту «Жуляни».

«Він зараз має іншу назву і він жодного разу нікуди звідси не відлітав», – сказав Данілов.

Голова СБУ Іван Баканов нагадав, що у січні 2021 року РНБО за пропозицією СБУ ввела санкції щодо молдовського оператора літаків, але наразі зафіксовано спроби обійти ці обмеження.

«На момент прийняття рішення про санкції чотири повітряних судна знаходились за межами України, а один – літак, який використовував Медведчук – перебував в аеропорту "Жуляни". Там він знаходиться і зараз. Згодом бенефеціари суден почали змінювати власників та обслуговуючі компанії… Ми фіксуємо спроби змінити власників, обслуговуючі компанії та бортові номери. І таким чином обійти санкції. Але я не думаю, що ці юридичні хитрощі дадуть свій результат», – цитує Баканова пресслужба СБУ.

19 лютого 2021 року РНБО України запровадила санкції проти народного депутата від «ОПЗЖ» Віктора Медведчука, його дружини Оксани Марченко та низки громадян України та РФ. Санкції введені за статтею «фінансування тероризму».

Зокрема, під санкції потрапила і Наталія Лавренюк – цивільна дружина соратника Медведчука, нардепа від «ОПЗЖ» Тараса Козака. Санкції діятимуть три роки та передбачають арешт усього майна підсанкційних осіб.

Санкції також введені щодо п'яти літаків, на яких літали за маршрутом Київ – Москва, а також проти компаній, що їх обслуговували.

Державна авіаційна служба України повідомила, що чотири підсанкційні літаки вилетіли з України ще до оприлюднення санкцій. 

Фото: Радіо Свобода

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2061
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду