Використовувати санкції РНБО Зеленському запропонував Данилюк – НВ

Використовувати санкції РНБО Зеленському запропонував Данилюк – НВ

27 Листопада 2021
4401
27 Листопада 2021
18:46

Використовувати санкції РНБО Зеленському запропонував Данилюк – НВ

4401
Руслан Рябошапка: Данилюк запропонував ввести обмеження щодо активів Віктора Медведчука і його оточення на базі матеріалів СБУ.
Використовувати санкції РНБО Зеленському запропонував Данилюк – НВ
Використовувати санкції РНБО Зеленському запропонував Данилюк – НВ

Використовувати санкції Ради національної безпеки та оборони (РНБО) першим запропонував екссекретар Радбезу Олександр Данилюк. Про це із посиланням на колишнього генпрокурора Руслана Рябошапку, який був присутній на тій зустрічі, пише журнал НВ. 

Рябошапка розповів, що на одній із зустрічей у 2019 році разом із ним були присутні колишній голова Офісу президента (ОП) Андрій Богдан, керівник СБУ Іван Баканов, президент Володимир Зеленський та Данилюк.

Саме останній запропонував ввести обмеження щодо активів Віктора Медведчука і його оточення на базі матеріалів СБУ від 2018 року. Всі, крім Баканова, були за. Рябошапка припустив, що глава СБУ «був психологічно не готовий до такого рішення».

Рябошапка також сказав, що підтримує санкції щодо Медведчука, але вважає недоцільним використовувати санкції РНБО щодо контрабандистів, оскільки вони й так поза законом. Решту подібних рішень він вважає незаконними. Рябошапка не очікував, що санкції застосовуватимуть щодо злодіїв у законі

В ОП не заперечили, що санкційний спосіб обговорювали ще у вересні 2019‑го. Але не підтвердили, чому тоді вирішили зачекати із цим рішенням. 

Нагадаємо, що 19 лютого 2021 року РНБО України запровадила санкції проти народного депутата від «ОПЗЖ» Віктора Медведчука, його дружини Оксани Марченко та низки громадян України та РФ. Санкції введені за статтею «фінансування тероризму».

Зокрема, під санкції потрапила і Наталія Лавренюк – цивільна дружина соратника Медведчука, нардепа від «ОПЗЖ» Тараса Козака. Санкції діятимуть три роки та передбачають арешт усього майна підсанкційних осіб.

Санкції також введені щодо п'яти літаків, на яких літали за маршрутом Київ – Москва, а також проти компаній, що їх обслуговували.

Державна авіаційна служба України повідомила, що чотири підсанкційні літаки вилетіли з України ще до оприлюднення санкцій. 

Фото: LIGA.net

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4401
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду