Зеленський припустив можливість обміну Медведчука на бранців Кремля. Той відповів

Зеленський припустив можливість обміну Медведчука на бранців Кремля. Той відповів

18 Жовтня 2021
5142
18 Жовтня 2021
10:23

Зеленський припустив можливість обміну Медведчука на бранців Кремля. Той відповів

5142
Віктор Медведчук: «Я – громадянин України і буду ним, попри незаконний, злочинний тиск влади».
Зеленський припустив можливість обміну Медведчука на бранців Кремля. Той відповів
Зеленський припустив можливість обміну Медведчука на бранців Кремля. Той відповів

Президент України Володимир Зеленський заявив, що Україна могла б розглянути можливість обміну нардепа «ОПЗЖ» Віктора Медведчука на утримуваних у Росії українців. Лідер «ОПЗЖ» вже висловив своє обурення.

«Якби Росія підтвердила, що в пана Медведчука є російське громадянство, ну, наприклад, цілком можливо, то ми б із задоволенням після цього підтвердження чи хоча б натяку розглянули можливості обміну пана Медведчука на дійсних героїв і громадян України, які знаходяться не в Україні», – заявив Зеленський в етері телеканалу ICTV.

Президент додав, що Росія прямо не заявляла свої вимоги «залишити Медведчука в спокої».

Медведчук відповів Зеленському у заяві, опублікованій пресслужбою «ОПЗЖ».

«У мене не було і немає іншого громадянства, крім українського. Я – громадянин України і буду ним, попри незаконний, злочинний тиск, який здійснюється сьогодні щодо мене владою. А фабрикацію кримінальних справ розглядаю виключно як незаконне кримінальне переслідування і політичні репресії», – заявив Медведчук.

Медведчук запевняє, що всі порушені проти нього кримінальні справи є «незаконним кримінальним переслідуванням і політичними репресіями». Лідер «ОПЗЖ» додав, що буде «боротися за відновлення справедливості і торжество закону».

8 жовтня 2021 року Медведчуку оголосили нову підозру про державну зраду та сприяння діяльності терористичної організації. Медведчука підозрюють у причетності до незаконного постачання вугілля з окупованих територій під час енергетичної кризи у 2014-2015 роках.

11 жовтня Медведчуку вручили клопотання про взяття під варту з альтернативою застави в 1 мільярд гривень

12 жовтня Печерський райсуд Києва відмовив прокурорам у задоволенні клопотання, постановивши залишити Медведчука під цілодобовим домашнім арештом до 7 грудня без внесення застави.Прокуратура буде оскаржувати це рішення.

До цього моменту нардеп перебував під домашнім арештом в межах іншої справи. Медведчук і його однопартієць Тарас Козак підозрюються у державній зраді та замаху на розграбування національних ресурсів в українському Криму, який тимчасово окупувала Росія. 

Фото: Радіо Свобода

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5142
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду