detector.media
02.11.2021 12:37
Медведчуку змінили запобіжний захід на особисте зобов'язання
Медведчуку змінили запобіжний захід на особисте зобов'язання
Медведчук назвав обрання запобіжного заходу «незаконним і політично мотивованим».

У вівторок, 2 листопада, Печерський районний суд змінив запобіжний захід для нардепа «ОПЗЖ» Віктора Медведчука з домашнього арешту на особисте зобов'язання до 31 грудня. 

Новий запобіжний захід обрано за клопотанням прокуратури в межах епізоду про держзраду і замах на розграбування національних ресурсів. Напередодні у Медведчука сплив граничний термін домашнього арешту, під яким він перебував з 13 травня.

Медведчук назвав обрання запобіжного заходу «незаконним і політично мотивованим».

«Я не бачу жодних підстав для обрання мені у цій справі взагалі будь-якого запобіжного заходу», – цитує Медведчука «Інтерфакс-Україна».

Новий запобіжний захід передбачає такі обов’язки: 

Нагадаємо, 8 жовтня 2021 року Медведчуку оголосили нову підозру про державну зраду та сприяння діяльності терористичної організації. Його підозрюють у причетності до незаконного постачання вугілля з окупованих територій під час енергетичної кризи у 2014-2015 роках.

11 жовтня Медведчуку вручили клопотання про взяття під варту з альтернативою застави в 1 мільярд гривень

12 жовтня Печерський райсуд Києва відмовив прокурорам у задоволенні клопотання, постановивши залишити Медведчука під цілодобовим домашнім арештом до 7 грудня без внесення застави.

Зазначимо, 11 травня 2021 року генпрокурор Ірина Венедіктова підписала підозри Медведчуку та нардепу «ОПЗЖ» Тарасу Козаку. Медведчук і Козак підозрюються у державній зраді та замаху на розграбування національних ресурсів в українському Криму, який тимчасово окупувала РФ.  

Перший епізод підозри стосується проєкту проти інформаційної безпеки України під назвою «Промінь». Другий епізод стосується розграбування національних ресурсів в Азовському морі. Третій епізод стосується подій серпня 2020 року, коли Медведчук нібито надіслав Козаку секретні дані про розташування, особовий склад і бойову підготовку прихованого військового підрозділу Збройних Сил України.

Фото: Радіо Свобода

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY