Мецгер тимчасово склав повноваження голови «Укрексімбанку» та проведе пресконференцію

Мецгер тимчасово склав повноваження голови «Укрексімбанку» та проведе пресконференцію

6 Жовтня 2021
2969
6 Жовтня 2021
10:20

Мецгер тимчасово склав повноваження голови «Укрексімбанку» та проведе пресконференцію

2969
Пресконференція розпочнеться сьогодні о 13:00, журналістам потрібна акредитація.
Мецгер тимчасово склав повноваження голови «Укрексімбанку» та проведе пресконференцію
Мецгер тимчасово склав повноваження голови «Укрексімбанку» та проведе пресконференцію

Голова правління «Укрексімбанку» Євген Мецгер виступив із заявою щодо конфлікту з журналістами програми «Схеми» («Радіо Свобода»).

«Ситуація, яка виникла навколо банку, є неприпустимою. Моя надмірно емоційна реакція та нестримана поведінка стосовно журналістів не мають виправдання. Повністю усвідомлюю свою відповідальність.

Щоб зняти хоча б частину шкоди репутації банку та відвернути негатив по відношенню до його чудового колективу, невідкладно пишу заяву про складання повноважень голови правління на час проведення необхідних слідчих дій Національною поліцією та внутрішньої перевірки в Банку згідно з відповідними процедурами.

Подальший розвиток ситуації залежить тільки від висновків, які будуть зроблені слідством та перевіркою», – зазначено в заяві.

Крім того, 6 жовтня він проведе пресконференцію, повідомила пресслужба банку.

«Від імені голови правління АТ "Укрексімбанк"» запрошуємо вас на прес-конференцію щодо офіційної позиції АТ "Укрексімбанк" у ситуації, що виникла з журналістами видання "Радіо Свобода", яка відбудеться 6 жовтня 2021 р. о 13:00 в головному банку "Укрексімбанк" на Антоновича, 127. Необхідна попередня акредитація», – йдеться в повідомленні.

Контакти для акредитації: press@hq.eximb.com, 0978895133 (Марина Фоменко).

Нагадаємо, що 4 жовтня журналіст Кирило Овсяний та оператор Олександр Мазур записували інтерв'ю з головою правління АТ «Укрексімбанк» Євгеном Мецгером в його кабінеті. Після одного з питань Мецгер висловив невдоволення та припинив інтерв'ю. Він також наказав співробітникам банку забрати в знімальної групи техніку та стерти матеріали. При цьому до оператора застосували силу. Журналістів близько години не випускали з приміщення, а потім віддали техніку без відео.

Спочатку «Схеми» оприлюднили аудіозапис, який вдалося зробити, а потім відновили та опублікували відеозапис конфлікту до моменту, коли працівники банку вимкнули камери.

Поліція відкрила провадження про перешкоджання діяльності журналіста.

Згодом, коментуючи цю ситуацію, «Укрексімбанк» звинуватив журналістів програми «Схеми» у незаконному заволодінні банківською таємницею та порушенні Кодексу етики

Міністр фінансів Сергій Марченко засудив дії керівництва державного банку та назвав конфлікти з журналістами неприпустимими. 

Із заявами на підтримку журналістів виступили Посольство США та Рада зі свободи слова при президентові України

Наглядова рада «Укрексімбанку» розпочала перевірку інциденту з журналістами «Схем».

В Офісі президента виступили за відсторонення Мецгера від посади на час перевірки та розслідування.

На фото: Євген Мецгер / скріншот з YouTube

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2969
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду