Корнієнко пропонує розділяти заяви Арестовича на офіційні та особисті

Корнієнко пропонує розділяти заяви Арестовича на офіційні та особисті

22 Квітня 2022
2069
22 Квітня 2022
10:31

Корнієнко пропонує розділяти заяви Арестовича на офіційні та особисті

2069
Олександр Корнієнко: Я думаю те, що Арестович робить як представник комунікаційної ставки головнокомандувача, є правильним.
Корнієнко пропонує розділяти заяви Арестовича на офіційні та особисті
Корнієнко пропонує розділяти заяви Арестовича на офіційні та особисті

Перший віцеспікер Олександр Корнієнко пропонує розділяти заяви Олексія Арестовича, сказані у статусі воєнного спікера Офісу президента та заяви, які він висловлює у соцмережах та інтерв'ю. 

З такою пропозицією Корнієнко виступив в інтерв'ю «Бабелю», коментуючи двозначні заяви речника ОП щодо безпекової ситуації в Україні.

«Давайте розділимо: є Олексій Арестович як воєнний спікер Офісу президента і його офіційна небагатослівна лінія, а є особиста лінія Арестовича — світоглядні речі, які він пише в Facebook і про які говорить. Тема його неоднозначності була завжди, і він цього не заперечує. Якось він на запитання «як вас нагородять» написав, що його визнають зрадником і це в Україні найвища нагорода. Виходячи з цього він таку комунікацію і робить — у нього є вечірній ефір з Марком Фейгіним , і я б не вважав це офіційним продуктом. Це його рефлексії і точка зору. Питання в тім, наскільки ти готовий публічно комунікувати через соцмережі, виходячи з політичних обставин і порядку денного. Я теж можу багато говорити, але чи буде воно корисним…», – каже Корнієнко.

Також Корнієнко прокоментував слова Арестовича про те,  що  Україна — це новий Ізраїль, війна може тривати до 2035 року, а хто до цього не готовий, для тих є інші країни, наприклад, Іспанія.  

«Що стосується самої думки про Іспанію, то тут є питання щодо форми — вона комусь може видатись образливою та знецінювальною. Але щодо суті — йдеться про готовність суспільства до тривалих історій і усвідомлення, що ця готовність не може бути у класичному розумінні демократії, як ми її знаємо. Коли ти обираєш владу раз на пʼять років, періодично трохи її свариш, якщо вже дуже не подобається — ходиш на мітинги. Але загалом пʼять років ти займаєшся своїми справами, а влада — своїми. Якщо ж ми говоримо про «новий Ізраїль у центрі Європи», то це потребує готовності від усіх громадян, незалежно від їх ставлення до свободи, ліберальних цінностей. Ліберальність може бути в економіці, відносинах між людьми, питаннях церкви.

Але якщо влада, якою б вона не була, ухвалить закон, що в кожному приватному будинку має бути бомбосховище, то доведеться перебудовувати усі приватні будинки. Якщо ми ухвалимо закон, що 10% ВВП має йти на оборону, а з них 3% — на самооборону, то це передбачає, що в кожному будинку має бути рушниця, а в кожному третьому будинку — NLAW, і це доведеться виконувати усім. Також можливі різні атаки країни-агресора — теракти, загострення війни, це потрібно враховувати. Ми ще не були в таких умовах, нам потрібно бути готовими до них. Тому, звичайно, будуть люди, які не хочуть жити у війні. На жаль, є тенденція, що багато людей не дуже хочуть повертатися з умовної Польщі та інших країн. Нам би хотілося, щоб вони поверталися», – каже Корнієнко.

Віце-спікер додав, що робота Арестовича як представника комунікаційної ставки головнокомандувача, є правильною.   

Нагадаємо, що з 1999-го по 2005 рік Олексій Арестович працював у Головному управлінні розвідки, яке тоді очолював нинішній голова партії «Сила і Честь» Ігор Смешко. Після цього вивчав психологію й теологію, працював актором театру й кіно. Має звання майора запасу.

Після 2014 року Арестович став коментувати в українських ЗМІ військові теми, зокрема війну на Донбасі, а також писати про них на своїй сторінці у Facebook та в медіа. Паралельно він проводив семінари із психології.

У 2017 році Арестович зробив допис у соцмережі, в якому зізнався, що «багато брехав із 2014 року» та займався «пропагандистською роботою».

З 2020 року був позаштатним радником голови Офісу президента та спікером делегації України в тристоронній контактній групі щодо Донбасу. 17 січня 2022 року Арестович повідомив, що звільнився «через особисті причини».

Пізніше Арестович уточнив, що вирішив звільнитися після «шоу в Жулянах», коли до України повернувся п'ятий президент Петро Порошенко.

З 24 лютого фактично є воєнним спікером Офісу президента.

Архівне фото: Радіо Свобода

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2069
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду