Арестович сказав, що не шкодує через свої висловлювання про «жіночий гуртожиток»

Арестович сказав, що не шкодує через свої висловлювання про «жіночий гуртожиток»

12 Квітня 2021
8495

Арестович сказав, що не шкодує через свої висловлювання про «жіночий гуртожиток»

8495
Спікер української делегації в ТКГ заперечив звинувачення у сексизмі.
Арестович сказав, що не шкодує через свої висловлювання про «жіночий гуртожиток»
Арестович сказав, що не шкодує через свої висловлювання про «жіночий гуртожиток»

Позаштатний радник керівника Офісу президента та спікер української делегації в Тристоронній контактній групі Олексій Арестович сказав, що не шкодує через свої висловлювання про партію «Європейська солідарність» та «жіночі гуртожитки» під час ефіру програми «Свобода слова» на телеканалі ICTV, після якого його звинуватили в сексизмі. Про це він повідомив в інтерв’ю «Радіо Свобода».

«У мене – дві доньки. Як бути? Як це можна? Дві доньки і син. Ну що таке сексист? Те, що я порівняв поведінку "ЄС" з поведінкою, скажімо так, у жіночих гуртожитках? Ну так я завжди казав і ще раз можу повторитися. У військових частинах, наприклад, у курилках ще гірше, ніж у жіночих гуртожитках часто. Тому що це називається "ваєнноє бабйо", всі військові знають плітки такі, інтриги такі, що жоден жіночий гуртожиток не може з цим порівнятися», – розповів Арестович.

Він уточнив, що не шкодує через свої заяви.

«З брехні про те, що як дозволено стріляти, порядок відкриття вогню, кого штрафують, а кого не штрафують. Я потім їх спитав у "Праві на владу": покажіть одного військового, якого оштрафували за вогонь у відповідь. Немає ж такої людини», – додав спікер української делегації в ТКГ.

Нагадаємо, 15 лютого 2021 року народна депутатка «Європейської солідарності» Ірина Геращенко пішла з прямого ефіру програми «Свобода слова» на телеканалі ICTV через сексистські висловлювання позаштатного радника керівника Офісу президента та спікера української делегації в Тристоронній контактній групі Олексія Арестовича.

Він спершу звинуватив партію «Європейська солідарність» в «деморалізації українських військових», у роботі «за російськими наративами» та «чорній політичній пропаганді». Потім додав, що партія «ЄС» «скотилася до рівня жіночого гуртожитку ПТУ».

Ведучий Вадим Карп'як вирішив достроково завершити ефір. Він пояснив, відповідно до внутрішніх правил, під час модерування дискусії має реагувати на антидержавні й антизаконні заклики, а також на образливі висловлювання.

У відповідь на заклики вибачитися за сексистські висловлювання під час ефіру програми «Свобода слова» Арестович вирішив своєрідно «віджартуватися».

Фото: Радіо Свобода

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8495
Читайте також
05.03.2021 12:00
Інститут масової інформації
ГО «Детектор медіа»
«Детектор медіа»
6 455
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Василь
1071 дн. тому
Арестович--хамло і брехливий базіка
Олена
1071 дн. тому
Молодец! Поставил ее на место.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду