Подоляк: Офіс президента немає блогерів на зарплаті, але готовий платити їм гонорари

Подоляк: Офіс президента немає блогерів на зарплаті, але готовий платити їм гонорари

23 Жовтня 2021
2493
23 Жовтня 2021
13:01

Подоляк: Офіс президента немає блогерів на зарплаті, але готовий платити їм гонорари

2493
На його думку, підтримка блогерів може бути тільки щирою, тому в ОП немає з ними зарплатних взаємин, але ОП готовий профінансувати витрати блогера на контент, який їм здається важливим.
Подоляк: Офіс президента немає блогерів на зарплаті, але готовий платити їм гонорари
Подоляк: Офіс президента немає блогерів на зарплаті, але готовий платити їм гонорари

Радник глави Офісу президента Михайло Подоляк в ефірі програми «Свобода слова Савіка Шустера» на телеканалі «Україна 24» розповів про принцип роботи з блогерами. Повне розшифрування цієї програми читайте тут

Михайло Подоляк сказав, що не вірить «у конфігурацію, коли є просто блогери, ти їм просто платиш і вони щось там просто пишуть». Як приклад для своєї тези він навів кампанію Петра Порошенка на виборах 2019 року, мовляв, от в нього не спрацювало.

Подоляк вважає, що «працює тільки тоді, коли люди (блогери - ДМ.) вірять у те, що ти робиш», при цьому їм можна платити, якщо вони створюють «нові платформи» тощо. 

«Не можна купити достатню кількість людей, якщо вони не вірять у те, що роблять. Якщо люди генерують сенси, неможливо купити це. Мій підхід до журналістів та медійного простору – це спілкування. І людина, яка тебе слухає, може з тобою погодитись, підтримати і вкластись у твою ідею. Підтримка може бути тільки щирою. Зарплатних взаємин немає. Але гонорари можуть бути. Якщо в умовного блогера є бажання зробити відеоролик на якусь тему, наприклад, на тему продажу землі, він на ній спеціалізується і хоче зробити про це репортаж, поїхати кудись, то ОП готовий йому проплатити витрати на відрядження. Чому ні?», – сказав він. 

На питання, що це за блогери, Подоляк відповів, що їх «можна побачити в соціальних мережах». Ведучий спитав, чи є таким блогером Сергій Лещенко. Подоляк відповів, що Лещенко не є його підлеглим і висловлюється самостійно. 

«Сергій не є моїм підлеглим. Він особисто вважає, що президент Зеленським є оптимальним наразі для України. Це його позиція», – сказав він. 

Нагадаємо, що у листопаді 2020 року Подоляк повідомив, що Офіс президента створює пул блогерів, які в соціальних мережах говоритимуть про позитивні тренди у внутрішній політиці. Крім того, блогери матимуть можливість приходити до Офісу на зустрічі в форматі off the record.  

Як писав «Детектор медіа», Сергій Лещенко звинуватив команду суспільно-політичного токшоу «Зворотний відлік», яка виходить на телеканалі «UA: Перший», в заангажованості, тому що у студії не було представників «Слуги народу» і влади. Ведуча токшоу Мирослава Барчук відповіла йому і заявила про тиск із боку Офісу президента.

Радник голови Офісу президента України Володимира Зеленського Михайло Подоляк відповів, що представники «Слуг народу» беруть участь в ефірах Суспільного мовника, але через «особисті симпатії чи антипатії ведучих» не мають бажання приходити на деякі телепроєкти.

На Суспільному виступили з заявою, в якій вважають неприпустимим вплив політиків на формування складу учасників «Зворотного відліку».

Володимир Зеленський назвав хайпом заяву Мирослави Барчук про тиск Офісу президента на Суспільне.

Речниця фракції «Слуга Народу» Юлія Палійчук заявила, що за останні 6 місяців спікери монобільшості брали участь у «Зворотному відліку» на «UA: Першому» 14 разів.

Фото: пресслужба ОП

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2493
Читайте також
21.10.2021 09:31
Галина Петренко
«Детектор медіа»
3 864
20.10.2021 20:02
Юрій Луканов
«Детектор медіа»
1 783
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду