Зеленський вперше висловився на підтримку санкцій США проти Коломойського

Зеленський вперше висловився на підтримку санкцій США проти Коломойського

13 Березня 2021
2777
13 Березня 2021
11:19

Зеленський вперше висловився на підтримку санкцій США проти Коломойського

2777
За словами президента, влада працює над тим, щоб «повернути в Україну кошти та справедливість», а «прізвища тут не мають різниці».
Зеленський вперше висловився на підтримку санкцій США проти Коломойського
Зеленський вперше висловився на підтримку санкцій США проти Коломойського

Президент Володимир Зеленський заявив, що підтримує санкції Сполучених Штатів Америки щодо бізнесмена Ігоря Коломойського. Про це він сказав у відеозверненні 12 березня.

«Щодо санкцій США щодо колишніх власників "ПриватБанку". Ми підтримуємо це рішення і працюємо над тим, щоб повернути в Україну кошти, щоб повернути в Україну справедливість. Її головний принцип полягає в тому, що ми чітко бачимо різницю, в чому полягає великий бізнес та олігархічний клас. А от прізвища тут не мають жодної різниці. Це Медведчук, Коломойський, Порошенко, Ахметов, Пінчук, Фірташ чи будь-хто інший. Важливо одне – ти готовий працювати законно і прозоро або хочеш і надалі створювати монополії, контролювати засоби масової інформації, впливати на депутатів та інших державних службовців. Перше – підтримується, друге – закінчується», – сказав Володимир Зеленський.

Нагадаємо, олігарх Ігор Коломойський є кінцевим бенефіціарним власником телеканалу «1+1», а дружина Віктора Медведчука Оксана Марченко володіє часткою у 8,22%.

5 березня США запровадили санкції проти українського олігарха Ігоря Коломойського, його звинувачують у корупції і підриві демократії в Україні.

У Вашингтоні стверджують, що з 2014 по 2015 роки, коли Коломойський очолював Дніпропетровську область, він був причетний до корупційних дій, які підірвали верховенство закону. 

За даними американських правоохоронців, Ігор Коломойський та його діловий партнер Геннадій Боголюбов завдяки відмитим коштам з «ПриватБанку» створили свою потужну бізнес-імперію у США. 

У грудні 2020 року прокуратура США заявила, що підозрює Коломойського і Боголюбова у використанні незаконно привласнених коштів для купівлі нерухомості в трьох штатах. Міністерство юстиції США стверджує, що нерухомість коштує понад 60 млн доларів. Мін'юст США вже подав заяву про конфіскацію цього майна.

Санкції також запроваджені проти дружини олігарха Ірини Коломойської, його дочки Анжеліки Коломойської та його сина Ізраїля Цві Коломойського. Це означає, що Коломойському і членам його родини заборонений в’їзд до США.

Євросоюз підтримав санкції США проти Коломойського, однак сам Брюссель «не може накладати санкції на осіб, відповідальних за корупцію» в Україні.

Ексспецпредставник Держдепу США в Україні Курт Волкер заявив, що Вашингтон очікує від України продовження розслідування «кримінальної активності» Ігоря Коломойського.

Речниця президента України Юлія Мендель вважає, що санкції США проти Коломойського – «це тільки початок».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2777
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду