Суд відмовив Савіку Шустеру в задоволенні позову проти Ігоря Коломойського

Суд відмовив Савіку Шустеру в задоволенні позову проти Ігоря Коломойського

15 Грудня 2020
10305
15 Грудня 2020
13:22

Суд відмовив Савіку Шустеру в задоволенні позову проти Ігоря Коломойського

10305
Шевченківський районний суд Києва залишив без задоволення позов телеведучого Савіка Шустера до олігарха та власника «1+1» Ігоря Коломойського про захист честі, гідності, ділової репутації та спростування недостовірної інформації.
Суд відмовив Савіку Шустеру в задоволенні позову проти Ігоря Коломойського
Суд відмовив Савіку Шустеру в задоволенні позову проти Ігоря Коломойського

Про це йдеться в рішенні суду від 14 грудня, копію якого поширив «ТСН».

Співвідповідачами у цій справі також є «Українська правда» та керівник видання Олена Притула. Бо Савік Шустер позивався до Ігоря Коломойського щодо спростування інформації з інтерв’ю пана Коломойського «Українській правді».

Ведучий вимагав спростування недостовірної інформації та відшкодування моральної шкоди на суму 10 млн грн, які Савік Шустер, у разі виграшу в суді, збирався витратити на ремонт дороги. За словами адвоката Ярослава Романчука, йшлося про спростування інформації про те, що «Савік Шустер студія» брала гроші з учасників її програми, коли вона виходила на «1+1».

Повний текст рішення буде оприлюднений через 10 днів.  Воно може бути оскаржене в апеляційній інстанції упродовж тридцяти днів з дня складення повного судового рішення.

«Детектор медіа» звернувся до шеф-редакторки «Шустер online» Дарії Тарасової за коментарем Савіка Шустера і чекає на відповідь. Додзвонитись до ведучого поки що не вдалося.

Нагадаємо, конфлікт між Савіком Шутсером та Ігорем Коломойським розпочався 20 вересня 2019 року, коли телеведучий у прямому ефірі програми «Свобода слова Савіка Шустера» посварився з бізнесменом та повідомив, що подаватиме на нього до суду.

Савік Шустер нагадав про конфлікт із каналом Коломойського, а саме: у 2015 році він підписав контракт на три роки з каналом «1+1», проте після двох випусків його програму зняли з ефіру. Також телеведучий вказав, що Ігор Коломойський звинуватив його в тому, що він нібито брав гроші з гостей програми за участь в ній. Начебто саме через це програму було знято з ефіру. При цьому, стверджував Коломойський, Савік Шустер отримав наперед гроші за 10 передач, хоча вийшло лише дві.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
10305
Читайте також
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Бывалый
1227 дн. тому
Как же так отказали? Значит брал?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду