Держдеп США не повинен надавати владі України документи щодо санкцій проти Коломойського – посольство

Держдеп США не повинен надавати владі України документи щодо санкцій проти Коломойського – посольство

7 Липня 2021
6736

Держдеп США не повинен надавати владі України документи щодо санкцій проти Коломойського – посольство

6736
За даними Zn.ua, одним з основних питань для обговорення під час візиту Зеленського до США стане саме Коломойський.
Держдеп США не повинен надавати владі України документи щодо санкцій проти Коломойського – посольство
Держдеп США не повинен надавати владі України документи щодо санкцій проти Коломойського – посольство

Посольства США в Україні повідомило Zn.ua, що Державний департамент Сполучених Штатів не повинен надавати владі України жодних документів щодо санкцій проти олігарха Ігоря Коломойського.

«По-перше, "відповідно до чинних регуляцій, Сполучені Штати не надають спільних пакетів документації, що використовується, при впровадженні санкцій проти корупціонерів у США". По-друге: "пан Коломойський – громадянин України, який вчинив більшість своїх корупційних дій в Україні проти української компанії, а українські правоохоронні органи мають усі повноваження розслідувати ці злочини з метою притягнення пана Коломойського до відповідальності за будь-які злочини, які він, можливо, вчинив"», – йдеться в повідомленні.

Раніше секретар Ради національної безпеки та оборони України Олексій Данілов казав, що питання санкцій проти Коломойського розглянуть, коли отримають від США відповідні документи щодо українського олігарха. Натомість у Zn.ua дійшли висновку, що небажання РНБО накладати санкції на Коломойського в Україні не продиктоване жодними зовнішніми чинниками.

«Воно сильніше інстинкту самозбереження настільки, що змусило вдатися до відвертих маніпуляцій і перекладання відповідальності на уряд США, де, на відміну від України, проти Коломойського діють не лише санкції, але й ведуться розслідування, та судова справа за обвинуваченнями у фінансових махінаціях та відмиванні грошей», – зазначили у виданні.

Крім того, за даними Zn.ua, Білий дім запросив в американських правоохоронних органів інформацію про діяльність Ігоря Коломойського під час підготовки візиту президент Володимира Зеленського до США. Видання повідомляє, що одним з основних питань для обговорення під час візиту стане саме Коломойський.

Нагадаємо, 5 березня 2021 року США запровадили санкції проти українського олігарха Ігоря Коломойського, його звинувачують у корупції і підриві демократії в Україні. У Вашингтоні стверджують, що з 2014 по 2015 роки, коли Коломойський очолював Дніпропетровську область, він був причетний до корупційних дій, які підірвали верховенство закону. Санкції також запроваджені проти дружини олігарха Ірини Коломойської, його дочки Анжеліки Коломойської та його сина Ізраїля Цві Коломойського. Це означає, що Коломойському і членам його родини заборонений в’їзд до США.

Євросоюз підтримав санкції США проти Коломойського, однак сам Брюссель «не може накладати санкції на осіб, відповідальних за корупцію» в Україні.

Ексспецпредставник Держдепу США в Україні Курт Волкер заявив, що Вашингтон очікує від України продовження розслідування «кримінальної активності» Ігоря Коломойського.

Речниця президента України Юлія Мендель вважає, що санкції США проти Коломойського – «це тільки початок». 12 березня 2021 року президент Володимир Зеленський заявив, що підтримує санкції Сполучених Штатів Америки щодо бізнесмена Ігоря Коломойського. Натомість секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов сказав, що Україна не реагує на санкції США проти Коломойського, тому що не отримала відповідні документи

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6736
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду