detector.media
18.08.2021 15:01
«ПриватБанк» через газету «Голос України» вручив ізраїльський позов Коломойському
«ПриватБанк» через газету «Голос України» вручив ізраїльський позов Коломойському
У позові йдеться про нібито виведення з банку 600 млн доларів у незаконний спосіб на рахунок ізраїльської фінустанови.

«ПриватБанк» через публікацію в газеті «Голос України» вручив ізраїльський позов колишньому власнику банку, бізнесмену Ігорю Коломойському. 

«Відповідно до рішення ізраїльського суду від 26 квітня 2021 року, банк публікує повідомлення в газеті "Голос України" для вручення ізраїльського позову в Україні Ігорю Коломойському та Геннадію Боголюбову, а також іншому відповідачу – Вячеславу Карташову (їхня давня довірена особа, яка наразі обіймає посаду Директора Департаменту юридичного супроводу в ПАТ "Укрнафта") відповідно до Гаазької Конвенції про вручення за кордоном судових та позасудових документів у цивільних або комерційних справах», – йдеться в повідомленні банку.

Раніше «ПриватБанк» звернувся до Окружного суду Тель-Авіва-Яффо із позовом до колишніх власників через їхні, як заявляється, «шахрайські дії та незаконне привласнення та відмивання коштів», в результаті чого «щонайменше 600 млн доларів були незаконно виведені з банку в період з 2007 по 2011 роки та розміщені на банківському рахунку в ізраїльському банку "Дисконт"».

У «ПриватБанку» зазначають, що Коломойському та Боголюбову вже був належним чином вручений позов в Ізраїлі, але вони нібито уникають вручення позову в Україні, тому було прийнято рішення опублікувати його в «Голосі України».

За даними ZN.ua, РНБО планує 20 серпня запровадити санкції проти низки осіб в межах процесу «деолігархізації» – у тому числі проти Коломойського.

5 березня 2021 року проти Коломойського запровадили санкції США. Його звинувачують у корупції і підриві демократії в Україні. Санкції також запроваджені проти його родичів Коломойського. Бізнесмену і членам його родини заборонений в’їзд до США.

Ігор Коломойський – український олігарх і політичний діяч, співвласник групи «Приват» та кінцевий бенефіціарний власник телеканалу «1+1». Цього року Коломойський опинився на четвертому місці в українському списку Forbes зі статками у 1,8 мільярда доларів.

Фото: slovoidilo.ua, nv.ua

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY