У «Голосі» повідомили, що зустрінуться з журналістами за результатами з'їзду партії

У «Голосі» повідомили, що зустрінуться з журналістами за результатами з'їзду партії

29 Липня 2021
1489
29 Липня 2021
09:56

У «Голосі» повідомили, що зустрінуться з журналістами за результатами з'їзду партії

1489
Раніше Ярослав Юрчишин повідомив, що на з’їзд партії не акредитовано жодне ЗМІ.
У «Голосі» повідомили, що зустрінуться з журналістами за результатами з'їзду партії
У «Голосі» повідомили, що зустрінуться з журналістами за результатами з'їзду партії

Партія «Голос» повідомила «Еспресо», що зустрінуться з журналістами за результатами з'їзду політсили, який відбудеться 29 липня.

У партії сказали, що 29 липня о 15.30 у пресцентрі «Інтерфакс-Україна» проведуть брифінг за результатами з'їзду за участі керівництва та регіональних представників політичної сили. Брифінг транслюватимуть і на ютуб-каналі агентства.

Раніше народний депутат Ярослав Юрчишин повідомив, що на з’їзд партії не акредитовано жодне ЗМІ. На його думку, це підтверджує небажання керівництва партії висвітлювати дискусії, які відбуватимуться на з’їзді, навіть контролюючи список тих, хто буде присутній на ньому.

Депутатка Олександра Устінова 29 липня зазначила, що більшість нардепів не братимуть участі в з'їзді «Голосу» та залишають партію.

«Керівництво, в особі Кіри Рудик та контрольована нею політична рада "Голосу", штучно створили умови, за яких 75% партійців та місцевих депутатів не будуть представлені на з'їзді. З'їзд формувався виходячи не з кількості партійців та депутатів, представлених у місцевих громадах, а за лояльністю до керівництва, — розповіла вона. — Зважаючи на повне ігнорування позиції більшості членів партії та організацій, які їх представляють з боку керівництва, ми бойкотуємо даний захід та виходимо з членів партії. "Голосу" більше не існує як партії, за якою стояли потужні команди та осередки. Тепер це партія імені однієї людини — Кіри Рудик, яка (партія) існує виключно на папері».

Нагадаємо, 29 березня 2021 року частина нардепів фракції «Голос» оприлюднили спільну заяву, у якій закликали ініціювати проведення з’їзду партії, щоб обрати нове керівництво та змінити статут. Депутати у заяві звинуватили керівників партії і фракції Кіру Рудик та Ярослава Железняка в тому, що вони використовують «Голос» для «самопіару та підігрування владі». У квітні 2021 року Притула заявив, що хоче стати новим керівником партії «Голос». Політик додав, що спробує пришвидшити процес зі скликання з'їзду партії, на якому можуть обрати нове керівництво «Голосу». 7 червня 2021 року Притула заявив про вихід з «Голосу», своє рішення він пояснив «діями нового керівництва» політсили. У відповідь Кіра Рудик «привітала» Притулу з тим, що він «врешті визначився зі своїми політичними планами».

16 червня 2021 року 10 народних депутатів парламентської фракції «Голос» створили окреме об’єднання «Справедливість» та висловили недовіру керівництву фракції і партії. Нардепи звинувачують керівництво партії в «узурпації влади та паплюженні принципів демократії, що призвели до фактичного знищення іміджу партії та фракції", у підтримці голосувань за "дерибани" столичної землі, бажанні знищити антикорупційні органи та "договорняках"».

Фото: Голос/ Facebook 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1489
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду