Сергій Рахманін залишив посаду голови фракції «Голос»

Сергій Рахманін залишив посаду голови фракції «Голос»

29 Грудня 2020
13610
29 Грудня 2020
10:35

Сергій Рахманін залишив посаду голови фракції «Голос»

13610
Його замінить Ярослав Железняк.
Сергій Рахманін залишив посаду голови фракції «Голос»
Сергій Рахманін залишив посаду голови фракції «Голос»

Колишній журналіст, народний депутат Сергій Рахманін залишив посаду голови фракції «Голос». Про це партія «Голос» повідомила 28 грудня.

«Головування у фракції не є пожиттєвим привілеєм чи довічним ув’язненням. Ротація керівництва є не тільки нормальним, а й необхідним процесом для молодої політичної сили, де є достатня кількість яскравих, самодостатніх особистостей», – сказав член Комітету ВР з питань національної безпеки, оборони та розвідки Сергій Рахманін.

Він планує зосередитися на проблемах у сфері безпеки та законотворчій роботі.

Новим головою фракції 28 грудня обрали Ярослава Железняка, його заступником – Романа Костенка.

На фото Ярослав Железняк (ліворуч) та Роман Костенко (праворуч)

«Багато функцій я виконував і раніше як заступник голови. Але тепер матиму ще більше відповідальності перед колегами за довіру. Тож буду наполегливо працювати, аби бути не лише наймолодшим керівником фракції в історії парламенту, але й найефективнішим для нашої команди», – повідомив пан Железняк.

Його повноваження набудуть чинності після офіційного оголошення на пленарному засіданні Верховної Ради.

Нагадаємо, у серпні 2019 року у Верховній Раді утворилися п’ять фракцій: «Слуга народу», «Опозиційна платформа – За життя», «Батьківщина», «Європейська солідарність», «Голос». Депутатську фракцію партії «Голос» очолив колишній журналіст Сергій Рахманін. Лідером партії «Голос» був Святослав Вакарчук. 11 червня 2020 року він зареєстрував заяву про складання повноважень народного депутата. 18 червня нардепи більшістю голосів відмовилися позбавляти його мандату, тому 19 червня він вийшов з фракції «Голос». 26 червня 2020 року з'їзд партії «Голос» достроково припинив повноваження Святослава Вакарчука. Замість нього до парламенту зайшов доброволець, «кіборг», режисер та актор Андрій Шараскін.

Фото: ДМ, фейсбук-сторінки Ярослава Железняка та Романа Костенка

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
13610
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду