Кіра Рудик про вихід Притули з «Голосу»: Амбіції взяли гору над спільною метою

Кіра Рудик про вихід Притули з «Голосу»: Амбіції взяли гору над спільною метою

7 Червня 2021
2807
7 Червня 2021
11:04

Кіра Рудик про вихід Притули з «Голосу»: Амбіції взяли гору над спільною метою

2807
Кіра Рудик: Особисті амбіції Сергія Притули і бажання отримати керівні посади за всяку ціну взяли гору над спільною метою.
Кіра Рудик про вихід Притули з «Голосу»: Амбіції взяли гору над спільною метою
Кіра Рудик про вихід Притули з «Голосу»: Амбіції взяли гору над спільною метою

Лідер партії «Голос» Кіра Рудик відреагувала на вихід Сергія Притули з лав політичної сили.

У коментарі «Інтерфакс-Україна» Рудик повідомила, що очікує на письмову заяву Притули про його намір вийти зі складу політсили. Вона зазначила, що в «Голосі» не здивовані рішенням Притули.

«Особисті амбіції Сергія Притули і бажання отримати керівні посади за всяку ціну взяли гору над спільною метою – побудувати велику ліберальну партію в Україні та спільно втілювати все програмні обіцянки, задекларовані протягом двох виборчих кампаній, в тому числі, Притулою», – вважає Рудик.

Рудик «привітала» Притулу з тим, що він «врешті визначився зі своїми політичними планами».

«Бажаємо йому удачі в побудові власного політичного проєкту, за який він, очевидно, візьметься, а також в кар'єрі в шоу-бізнесі, яку він успішно продовжує», – зазначила Рудик.

Рудик додала, що бажання «окремих партійців "Голосу" відмовитися від програмних засад політсили, її ліберальної ідеології, жодним чином не зупиняє процес розвитку партії».

7 червня телеведучий та політик Сергій Притула оголосив про вихід з партії «Голос» через «дії нового керівництва» політсили. 

Притула наголосив, що не йде з політики, а йде з партії, яка, на його думку, вже не відповідає своїм початковим засадам. Також він розкритикував керівництво політсили.

У 2019 році на виборах до Верховної Ради Притула був 30-м номером у партійному списку політсили, і до парламенту не обрався. У 2020 році Притула балотувався на посаду мера Києва від «Голосу», посівши третє місце із результатом у 7,87%.

У лютому 2021 року Притулу виключили з політради «Голосу», він також перестав бути заступником голови партії.

У квітні Притула заявив, що хоче стати новим керівником партії «Голос».  Політик додав, що спробує пришвидшити процес зі скликання з'їзду партії, на якому можуть обрати нове керівництво «Голосу».

За словами Притули, за керівництва Кіри Рудик «партія йде не туди і переживає величезні проблеми».

Очільниця партії «Голос» Кіра Рудик коментуючи заяву Притули про бажання очолити цю політичну силу зазначила, що має високу підтримку патрійців, а «партійна робота – це не виступи у клубах».

Заочна полеміка Притули та Рудик відбулася на тлі внутрішньої кризи у партії, коли низка нардепів фракції «Голос» в Раді звинуватили партійне керівництво в «узурпації влади» та «зачистці незгодних».

Наприклад, нардеп Ярослав Юрчишин заявив, що керівництво партії і фракції може тісно співпрацювати з Офісом президента, що не влаштовує частину партійців. На думку оглядачів, партія «Голос» опинилася під загрозою розколу, адже окремі нардепи фракції заявили, що вимагатимуть відставки чинних керманичів «Голосу». 

29 березня низка нардепів фракції «Голос» оприлюднили спільну заяву, в якій закликали ініціювати проведення з’їзду партії, щоб обрати нове керівництво та змінити статут.

Депутати у заяві звинуватили керівників партії і фракції Кіру Рудик та Ярослава Железняка в тому, що вони використовують «Голос» для «самопіару та підігрування владі».

Лідером партії «Голос» був Святослав Вакарчук. 11 червня 2020 року він зареєстрував заяву про складання повноважень народного депутата

26 червня 2020 року з'їзд партії «Голос» достроково припинив повноваження Святослава Вакарчука. Замість нього до парламенту зайшов доброволець, «кіборг», режисер та актор Андрій Шараскін. Після припинення повноважень Вакарчука новим керівником партії була обрана Кіра Рудик.

У грудні 2020 року нардеп Сергій Рахманін пішов з посади голови парламентської фракції «Голос». Новим головою фракції став нардеп Ярослав Железняк. 

Фото: Кіра Рудик/Facebook

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2807
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду